Genç Çiftlere Enflasyon Korkusu

Bahar aylarının yaklaşması ile beraber düğün sezonunun açılmasına da az kaldı. Düğün denilince ilk akla gelen çeyiz alışverişi de genç çiftlerin korkulu rüyası olacak gibi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Sert geçen kışın ardından havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı. Bahar ayları ile başlayacak olan düğün sezonu da pandeminin de rahatlaması ile hareketli geçecek gibi görünüyor. Birçok genç bahar ayları gelmesi ile beraber düğün yaparak dünya evine girme hayalleri kuruyor. Diğer taraftan düğün yapacak aileleri de alışveriş telaşı sarmış durumda. Enflasyonun artması ile beraber iğneden ipliğe kadar yüksek oranlarda zam gelen ürünler düğün yapacak aileleri kara kara düşündürüyor.
Yeni evlenecek çiftlerin en büyük ihtiyaçlarından biri de mobilya. Mobilya sektöründe ise fiyatlar geçen seneye göre yüzde 35 arttı. Yeni evlenecek çiftler için çeyiz düzmek ise bir hayal oldu.
Mobilya fiyatlarını değerlendiren Esnaf Gülhan Oğuzhan,’’14 yıldır bu sektörde çalışıyorum. Uzun yıllardır mobilya sektörüyle uğraşıyoruz. Koltuk takımları olarak en uygun fiyatta 11 bin liradan başlıyor. 2 üçlü, 2 tekli olarak. 23 bin liraya kadar devam ediyor. Ortalama %30,%35 bazı ürün gruplarında %20 ekstra kampanyalarda değişebiliyor. Her bütçeye göre takımlarımız mevcuttur. Dolar yükselmesi sürecinde bir tedirginlik vardı. Ama şu anda duruldu. Talep tabi oluyor. Kurumsal firma olarak çok etkilenmedik. Bizdeki özellik ürünleri tek tek alabiliyorsunuz. Evinin metrekaresine göre bütçesine göre bunu değiştirebiliyoruz. 35 bin TL’ye de mal olabilir, 100 bin TL’ye de. Ama ortalama 55-60 bin TL’ye çok iyi üçlü takımlarımız mevcut’’ dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN