GİRGİN ORTACA DALYAN'DA: 'BÜTÜN YASAKLAR KALKTI, TEK MÜZİK YASAĞI KALDI'

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve İl Yönetim Kurulu ile birlikte Dalyan'da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

“Turizmcilerimizi, restoranları, takıcıları, taksicileri, balıkçıları gezdik... Sorunlarını dinledik, çözüm önerilerimizi anlattık” diyen Girgin şu açıklamalarda bulundu: 
“Dalyan’da hangi esnafın kapısını çalsak gece 1’den sonraki müzik yasağından dert yanıyor. Bu turistik bölgede esnaf, gece 1’de müziğin kesildiğini, en geç saat 2 de sokakların bomboş olduğunu, bunun telafi edilemez ekonomik kayıplara neden olduğunu söylüyor. Müzik yasağı zincirleme olarak bütün esnafları etkiliyor. Midye satan bir esnaf ‘gündüz hazırlık yapıyoruz, tam para kazanacağımız saatte ortalıkta kimse kalmıyor’ diye isyan ediyor. Daha önce bu konuda soru önergesi verdik. Meclis’te konuşmalar yaptık. Ancak korona nedeniyle getirilen yasak anlamsız şekilde gece 1’den sonra müzik yasağı biçiminde devam ediyor. Bütün yasaklar kalktı tek müzik yasağı kaldı. Bu korona bahanesiyle yaşam tarzına müdahale değilse nedir?
TURİSTLER ÇAMURU KAPLUMBAĞAYI GÖRÜP ÇARŞIYA UĞRAMADAN GİDİYOR
Çarşı esnafı turist kafilelerinin garaja gelip, çarşıya uğramadan, tur rotasına devam etmesinden şikayetçi. Takı satan bir esnaf ‘turistler çamuru, kaplumbağayı görüp çarşıya uğramadan gidiyor, biz ne kazanacağız?’ diye soruyor. Tur kafilelerinin çarşı ekonomisine katkısı büyük. Bu rotalar yeniden düzenlenmeli, Dalyan esnafının turlardan gelir elde etmesi engellenmemelidir.
GİRGİ MALİYETLERİ YÜZÜNDEN ESNAF SATTIĞINI YERİNE KOYAMIYOR
Dalyan çarşısı el sanatları açısından da muazzam zenginlikler barındırıyor. Örneğin el yapımı sandalet yapan sayılı ustalardan birinin bu çarşıda dükkânı var. Usta “ürünü satmasam daha kârlıyım, sattığım fiyata malzeme alamıyorum ki, çarkı nasıl döndüreceğim” diyor.” 
ARTIK YETTİ, BURAYA KADAR GELDİ
Girgin, yaptığımız çoğu görüşmede insanlar pahalılıktan şikâyetçi. Emekliler intibak yasasını soruyor, bazı vatandaşlarımız EYT konusunda çözüm beklediklerini dillendiriyor. Otelde çalışan bir işçi ‘çocuğumun geleceği için EYT sorunu çözülmeli. Daha önce emeklilere bayram ikramiyesi, faturalardaki TRT payı, KYK, icralık borçlar gibi konularda Kılıçdaroğlu’nun siyasi müdahaleleri hükümeti adım atmaya zorladı. İktidar olmadan iktidarı yönlendirme becerisi, gelecek seçimlerdeki değişimin habercisi…Sadece EYT’de çözüm için bile artık gitmeliler. Artık yetti aha da buraya kadar geldi.’ dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN