GİRGİN SEYDİKEMER'DE: İNSANLAR YATAĞINI ARAYAN BİR SU GİBİ SANDIĞI BEKLİYOR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır Seydikemer'de ziyaretlerde bulundu. 'Ekonomik kriz halkımızı öyle bir cendere altına almış durumda ki, insanlar yatağını arayan bir su gibi sandığı bekliyor. Daha önce iktidara destek veren vatandaşlarımızdaki değişim bile gözle görülecek kadar açık' diyen Girgin şu açıklamalarda bulundu:

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

TARIMI ÇÖKERTEN İKTİDAR YÜZÜNDEN SEYDİKEMER KÖYLERİNDE GENÇ YOK
“Seki, Yayla Dont, Yayla Ceylan, Temel ve Bekçiler Mahallelerini ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. İktidarın baskısı ne kadar büyük olursa olsun, halkımız canını yakan sorunlarını içtenlikle paylaşıyor. Biz de Partimizin iktidar yürüyüşünü, ülkemizin yakıcı sorunlarına dair çözüm önerilerimizi, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde hayata geçirmeye çalıştığımız kapsayıcı ve bütünleştirici politikalarımızı anlattık. 
Bütün köylerde dikkatimizi çeken nokta, gençlerimiz köyleri terk etmiş durumda. İktidarın, tarımı ithalata bağımlı kılmasının, çiftçimizi borca sürükleyip, girdi maliyetlerini arttırmasının ve yasada yer alan destekleri bile ödememesinin sonucunda yerli tarım çöktü. Gençlerimiz tarımdan uzaklaştı. Partimizin tarımı yeniden canlandıracak politikalarla köylere nasıl can suyu vereceğini anlattık.”
SÖĞÜT YOLUNDA İNSANLARIMIZ CANINDAN OLUYOR
“Seydikemer’de sorunlar yumak olmuş durumda. Bunların en başında da Seydikemer ve Fethiye’yi Antalya’ya bağlayan ve tek şerit olan Fethiye-Söğüt Yolu’nun insanlarımızın canını alan bir yola dönüşmüş olması geliyor. Sadece son günlerde 11 vatandaşımız bu yolda hayatını kaybetti. 
2021 yılında verdiğimiz soru önergesinde, özellikle yaz aylarında milyonları aşan turisti ağırlayan bir bölge olmasının yanı sıra geniş tarım ve ticaret trafiğine sahip olan yolun mevcut halinin can ve mal kayıplarına sebep olduğunu belirtmiş, bu yolun muhakkak duble yol haline getirilmesi gerektiğini vurgulamış ve hem duble yol çalışmaları ne durumda hem de Karabel Tüneli’nin akıbeti ne durumda diye sormuştuk. Gelen cevapta ise 69 km uzunluğundaki Söğüt Fethiye yolunun 12 km sinin bölünmüş yol olarak tamamlandığını geri kalanının ise çalışmalarının sürdüğü söylenmişti. 40 yıldan beri yapılacağı ifade edilen duble yol bir türlü bitirilemiyor, bundan sonra da takipçisi olacağız.”
İKTİDARIN BECERİKSİZLİĞİ YÜZÜNDEN BOĞALAR BARAJI’NIN BİTİRİLEMEMESİ ÇİFTÇİNİN SABRINI TÜKETTİ
Ziyaretlerimizde çokça gündeme gelen konulardan biri de 9 yıl önce temeli atılan ve 42 dönüm araziyi sulaması hedeflenen Boğalar Barajı’nın bir türlü bitirilememesi idi. Bu durum çiftçinin sabrını tüketmiş durumda. Mahsulü kuruyan çiftçi, iktidarın beceriksizliğine isyan ediyor. Bir patates üreticisi çiftçimiz geçen sene ürünlerinin nasıl kuruduğunu içi yanarak anlattı. 
GİRGİN SEYDİKEMER'DE: İNSANLAR YATAĞINI ARAYAN BİR SU GİBİ SANDIĞI BEKLİYORGİRGİN SEYDİKEMER'DE: İNSANLAR YATAĞINI ARAYAN BİR SU GİBİ SANDIĞI BEKLİYOR
Bekçiler Mahallesi ziyaretimizde çiftçilerimiz bölgenin gölet ihtiyacının yıllardır karşılanamamasından şikayetçi. Proje aşamasında olan çalışma ise henüz başlamadı. Çiftçimizin mahsulünün kurumaması için bir an önce bu projenin hayata geçirilmesi hayati önemde, biz de takipçisi olacağız. 
Bir diğer konu, tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu Bekçiler Mahallesi’ni ikiye bölen yolun durumu tam bir facia. Hayvan geçişleri de olan ve öğrencilerimizin de çokça kullandığı yol vatandaşı canından bezdirmiş durumda. Kazalara sık sık sahne olan, kimi zaman can kayıplarının yaşandığı bu yolda alt geçit yapılması gerekiyor.  İnsanların can güvenliğini merkeze alan bir anlayışla bu konuda adım atılması için çabalayacağız.”
Girgin son olarak “ Misafirperverliklerinden dolayı vatandaşlarımıza ve CHP Seydikemer İlçe Başkanımız Cemil Daydır'a teşekkür ediyoruz. Seydikemer’de de gördük ki: #GeliyorGelmekteOlan.”   

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN