Gökcan'dan Kadinlar Günü Mesaji

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Gökcan yayınladığı mesajda 'Kadına şiddete sıfır tolerans ilkesi ile bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da atacağımız adımlarla bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddeti önlemekte kararlıyız' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Gökcan yayınladığı mesajda  “Kadına şiddete sıfır tolerans ilkesi ile bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da atacağımız adımlarla bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddeti önlemekte  kararlıyız.  
Her şeyin en iyisine layık olan ve bünyesinde  tüm  güzellikleri  barındıran eli öpülesi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. 
İyi hal indirimine  son vermekte kararlıyız….
İyi hal indirimine  son vermekte de kararlı olduklarını vurgulayan Milletvekili Gökcan açıklamasında şu bilgilere yer verdi.
Kadın en eski Türk tarihinden itibaren baş tacı edilmiş, yönetici konumunda olmuştur. Yüce dinimiz de kadına ayrı bir kutsiyet ve önem yüklemiştir. 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Türk kadınına bir çok batı ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını teslim ederek, kadına verdiği değeri göstermiştir.
AK PARTİ olarak biz de kadınlarımıza hak ettiği değeri veriyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren kadınlarımıza yönelik çok sayıda yapısal reform yaptık, yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. 
Genel Başkanımız, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında kadınlarımız için her türlü pozitif katkıyı verdik, vermeye de devam edeceğiz. 
Kadınlarımızın siyasal temsilinde bürokrasi, ticaret, iş ve sosyal hayattaki varlığında son yirmi  yıldır ciddi mesafeler kaydettik. 
Bu doğrultuda son yıllarda gerçekleştirilen reformlarla, eğitimden sağlığa, çalışma hayatından siyasete kadar tüm alanlarda kadınlarımıza destek olacak önemli iyileştirmeler sağladık.
Sorunlarının çözüme kavuşturulması açısından reformların uygulamada tümüyle hayata geçirilmesi elbette büyük önem arz ediyor.
Bu hususta, devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirmelerinin yanı sıra, kadınlarımızın da kendi haklarına sahip çıkmaları, her türlü ayrımcılığa, hak gaspına ve şiddete karşı mücadeleden çekinmemeleri de hayati önem taşıyor.
AK PARTİ olarak çok sayıda  düzenleme ve iyileştirmeye imza attık. Bu düzenlemeleri yaparken hedefimiz nettir ve bellidir.
Bu hedef de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isabetle belirttiği muasır medeniyetler seviyesi ve hatta üstüdür. Bu hedefe ulaşmak ve ülkemizin aydın geleceği için kadınlarımız büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede kadınlarımız için yaptığımız düzenlemeleri ve projeleri daha ileriye taşımakta kararlıyız. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon üyesi olarak biz de kadınlarımız için projeler geliştiriyor, çalışmalar yapıyoruz. 
Kadına şiddetin nedenlerinin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'nda da  yoğun çalışmaların ardından  912 sayfalık rapor hazırladık. Sorunları tespit ederek,  çözüm önerilerinde bulunduk.
Meclis Başkanlığına sunduğumuz ve TBMM Genel Kurulunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde görüşülmesi planlanan  raporda,   17 ana başlık altında 42 tespit ve 547 öneriye yer verdik.
Bu vesileyle, kadına şiddet meselesi başta olmak üzere mevcut sorunlarla kararlı biçimde mücadeleye devam edeceğimizi, kadınlarımızın hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğimizi, ekonomik alanda olduğu kadar siyasi alanda da varlık göstermeleri hususunda kendilerine destek olacağımızı vurgulamak istiyorum.
Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile, gerek toplum yapımızın temel direği olan başta Muğla’lı kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN