Instagram Erişim Problemine Fethiye'de Vatandaşlardan Tepki

Bu sabah Türkiye genelinde Instagram kullanıcıları, platforma erişim sağlayamadı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Bu sabah Türkiye genelinde Instagram kullanıcıları, platforma erişim sağlayamadı. FRT TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, yaşanan erişim sorunu hakkında çeşitli eleştirilerde bulundu ve platformun ne zaman düzeleceği konusunda belirsizlik yaşadıklarını ifade etti.

Sıkı bir Instagram kullanıcısı olan Azra, yaşanan durumu eleştirerek, “Şehir dışında arkadaşlarımla buradan iletişim kuruyorum. Her arkadaşımda telefon numaramı paylaşmıyorum, fotoğraflarımı anılarımı burada biriktiriyorum. Bilgi amaçlı da kullandığım bu platformdan ilgi alanlarımı takip ediyorum mesleğim ile alakalı her şeyi buradan takip ediyorum. Niye hep bizi buluyor? Şu an üç gün diyorlar ama süreci de belli değil. Yine söylüyorum, sadece Türkiye’ye böyle bir şey uygulanması doğru bulmuyorum, Instagram’ı bir an önce açılmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Fethiye’de kahve dükkanı işleten Eren Çakmak ise, “Dün gece saatlerinden itibaren Instagram’a giremiyoruz. Haber alamıyoruz, hiçbir şey bize ulaşmıyor. Rahatsız olduğumuz bir durum, aynı sorunu Twitter’da da yaşadık. Ülke olarak saçma bir durumdayız, neden böyle şeylerin ortasında kalıyoruz? Paylaşım yapamıyoruz, işletme olarak ürünlerimizi paylaşamıyoruz, etkileşim düşüyor. Hem kişisel hem de işletme hesabımız için Instagram’ın bir an önce düzelmesini istiyoruz,” dedi.

Instagram’a erişim engelinin nedenine ilişkin olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada, “Instagram’a erişim engeli, platformun yerel yasalarla uyumsuz içerikler barındırması nedeniyle getirilmiştir. Erişim kısıtlaması, platformun belirtilen içerikleri kaldırması veya düzenlemesi durumunda kaldırılacaktır,” denildi.

Kullanıcılar, Instagram’ın erişim kısıtlaması nedeniyle hem kişisel hesaplarında hem de iş yerlerinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Sosyal medya platformunun ne zaman normale döneceği ise henüz belirsizliğini koruyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN