İYİ PARTİDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanlığı 3'ncü kongresini gerçekleştirdi. Kongrede divan başkanlığını Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Metin Ergün yaptı. Tek listeyle gidilen kongrede İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları oldu.

İYİ PARTİDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Turizm uygulama otelinde geçekleşen kongreye İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Metin Ergün beraberinde İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Behçet Saatcı, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Torun, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Boleli, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, İYİ Parti Muğla İlçe Başkanları ve partililer katıldı. Tek liste ile gidilen kongrede Tolga Turgutoğulları İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı oldu.

BAŞKAN SAATCI, “BİZ BİR ÇINAR AĞACIYIZ”
Vefa, geçmiş, hatır, gönül olmayan hiçbir insan, kurum ve partinin başarılı olamayacağına dikkat çeken İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Behçet Saatcı, “İnsan kalitesi anlamında kendinden söz ettiren bir teşkilat yapısına sahiptir. Siyasi partilerin teşkilatlarının karnesi, teşkilattır. 2018 seçimlerinde iyi parti Fethiye ilçe teşkilatı, yatağan teşkilatından sonra Muğla’ da en çok oy alan ilçe teşkilatıdır. Bu başarıyı yakalamasında emeği olan başta kurucu başkanımız ve o anki yönetim kurulu üyelerimizle, herkesi gerçekten bir kere daha tebrik ediyorum. Bizde şöyle bir alışkanlık var. Biz dünü çabuk unuturuz, biz geçmişi çabuk unuturuz. Ve sanki “gün bugündür, o da bugündür.” Zihniyeti yerleşmiş bize. Vefa, geçmiş, hatır, gönül olmayan hiçbir insan kurum, parti başarılı olamaz. Günü bugünden itibaren sananlar, köksüz ağaçlardır. Türk yöresinin geleneğinde çınar dikmek vardır. Çınar nedir biliyor musunuz? Köklü ağaçtır ve yüzlerce yıl yaşar. Biz bir çınar ağacıyız. Bu alanda, bu partinin içerisinde olan herkes özelliklerini bilerek hareket etmek mecburiyetindedir. Fatih başkan ve yönetimine de bu davetleri için çok teşekkür ediyorum. Tolga kardeşimize ve yeni yönetime çok büyük sorumluluk düşüyor. Onlar arka arkaya iki seçim yaşayacaklar. Yapacaklarını ben şahsen şimdiden görüyorum ve kendilerine kolaylık diliyorum. 
Fethiye’de iyi parti kendi adayı ve kendi meclis üyeleriyle seçime girmiştir. Arkadaşlar tarımdan bahsettiler. Amerika’nın kurucusu Washington bir çiftçi çocuğuydu. Çiftçi olmaktan da onur duyuyordu. Atatürk’ümüz sekiz-on milyonluk, yüzde doksanı cahil bir ülkeyi bağımsız hale getirip, kurtardıktan sonra varını yoğunu tarıma vermiştir. Niye? Çünkü elde yok, avuçta yok. Ekmek pişiren toplum vardı. O yüzden ekmek pişirerek elde edilen gelirle, tarıma dayalı ekonomiyi geliştirmiş ve diğer ekonomik dallara ondan sonra sıçramıştır, adım adım gitmiştir. Bu anlamda son yirmi yıldır dünya tarım entegralizmine teslim edilmiş bir Türk tarımını ayağa kaldırma mecburiyetindeyiz. Bu alt yapıda, bizde hazırlıklar tam.
 Milli gelirden bahsettik arkadaşlar. 2010 yılında 12-12,500 dolar olan milli gelirimiz şu an 8,500 dolar. 20 yıl sonunda grafik yukarı gitmesi gerekiyorken, grafik aşağı gidiyorsa işler iyi gitmiyordur. Anlayamadığım bir şey oluyor. Televizyonlarda çok sık bir şekilde ihracat rekorları kırıldığı söyleniyor. İhracat rekorları kırıldığı zaman gerçekten sadece belli bir kesim bu parayı cebinde tutuyor, harcıyor. İtirazım yok, önümüzü de göremiyoruz. Ama 85 milyona sirayet eden, yani topyekûn bir kalkınma, topyekûn bir sosyal gelişme ki; siyasete, kurumuyla gelen insanların asli görevi muhatap olduğu kesimin yani seçmen kesiminin, yani halkının sosyal ve ekonomik seviyesini yükseltmektir. Şayet Türkiye’ de sosyal ve ekonomik seviye yükselemiyorsa, o zaman işler iyi gitmiyor demektir. Soruyorum, son üç yıldır şu salonda bulunan arkadaşlarımızın ekonomik anlamda Fethiye şu son bir yıldır sanal para hariç (Fethiye’de sanal para var. Sanal para diye bir şey yok.)  Ev kiraları 60,0010 lira, 70,000 lira. İki oda bir salon ev 13,000-15,000 lira ve bu bir sanal para. Hangimizin geliri yükseldi? Yediğimize içtiğimize dikkat edeceğiz. Halk gibi olmamak burası önemli halk gibi olmadan, halk gibi yaşamadan, halkın desteğini alacağımızı ummak tamamıyla bir kendini kandırma ve hayal kırıklığıdır. Kazana bilen bir genel başkan ve artık siyaset olmuş bir devlet var. Kimi aday gösterirsek kazanır anlayışı bizi hüsrana götürür” dedi.

MİLLETVEKİLİ ERGUN, “NASIL BİR TÜRKİYE DEVİR ALACAĞIZ”
İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanlığı 3’ncü kongresinde açıklama yapan İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Metin Ergün, “Partimizi Fethiye’de buralara getiren ve Fethiye’de partimizi en iyi şekilde temsil eden başta Ali Fatih Çoban başkanımız olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine ve bütün üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Fatih kardeşimiz daha çok genç bu dönem aday olmadı. Ama Fatih Fethiye siyasetinde ve Muğla siyasetinde geleceği olan bir kardeşimiz. Çünkü biz onu bırakmayacağız. Sanki her şey doğruymuş gibi televizyonlarda anlatıyorlar. Ama Türkiye nasıl bir Türkiye, nasıl bir Türkiye devir alacağız. Bakın altını çizerek söylüyorum nasıl bir Türkiye devir alacağız. Ekonomik olarak, sosyal olarak, kültürel olarak. Türkiye’de hukukun üstünlüğü ortadan kalkmıştır. Basın özgürlüğünü kaybetmiştir. Basın özgürlüğünde 153’ncü sıraya düşmüş durumdayız. Hakemlik rolünü kaybeden devletin kurumlarıyla sivil toplum örgütleri ortadan kalktı. Çiftçilerin girdilerinin 3 yıl içerisinde en az yüzde dört yüz arttığı yüzde sekiz yüze kadar olduğu bir yerde eğer ziraat odaları bir tirip bile atamıyorsa gerçeğimiz budur. Yine aynı şekilde esnaf günlük etiket değiştirmekten yorulduysa, krediye ulaşımda zorluk çekiyorsa ve buna karşılık Odalar ve Borsalar Birliği bir titip bile atamıyorsa gerçeğimiz budur. Türkiye 2017’de kabul edilen referandum ile 24 Haziran 2018 yılında uygulanmaya başlanan bu partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye kurumsuzluk ve kuralsızlık rejimi yaşamaya başlamıştır. 2018 yılında rakamlar neymiş şimdi ne? 2018 yılında Türkiye’nin bütçe açığı 72 milyar liraymış. 2022 yılında 129 milyar liraya ilerlemiş. Faiz ödemesi ise 2018 yılında faiz ödememiz 71 milyar liraymış. Gelinen noktada 687 milyar liraya ulaşmış. Ve ilk defa bu sene faiz borcumuz anaparayı geçti. Bu Cumhuriyet tarihinde ilk defa yaşanıyor. Borcumuzun faizi borcumuzun anaparasını geçmiş durumda. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin karnesi budur. 3 yıl içerisinde 4 katına yakın bir artış var. Dövizi biliyorsunuz, bugünkü fiyatı biliyorsunuz ama 3 yıl önceki fiyat neydi? Yani 2018 yılındaki fiyat neydi? Şimdi 4.yıldayız. Mesela dolar 4,70 kuruşmuş. Euro 5 lira 50 kuruşmuş. Şimdi 18, 19 lira. Yüzde kaç artış var? Ne demişlerdi, verin yetkiyi görün etkiyi. Millet olarak verdik yetkiyi gördük etkiyi. Döviz 3 katı artmış durumda. Mesela akaryakıt ne kadar? 2018 yılında akaryakıt, benzin 26, 40 kuruş, mazot 6 lira 35 kuruş. Şimdi fiyatı biliyoruz. 23 ile 25 arasında bir rakam.  Şimdi dün haberlere bakmışsınızdır, Suudi Arabistan’da 10 milyar dolar merkez bankasına gidecek. Merkez bankasının rezervleri 27,5 milyar dolar imiş. Şimdi dün itibariyle eksi 50 milyar dolar. Gelinen nokta bu, etkisi bu. Verdik yetkiyi gördük etkiyi” şeklinde konuştu. 

YÖNETİM KURULU ASİL
Tolga Turgutoğulları, Palet Demirel, Hülya Yörenti, İmarettin Dirgen, Ali Zeybek, Coşkun Tutal, Metin Noyan Uluç, Süleyman Uysal, Durduner Yıldız, Hüseyin Hasar, Mehmet Gönen, Mustafa Amaç, İbrahim Ertuğrul, Atilla Duyar, Ahmet Tayfur Şık, Aydın Yılmaz, Ülkü Ateş, İsmail Aydın, Mehmet Başıhoş, Ülker Kandemir Dirlik, Özkan Hırçın, Sevil Özkan, Necdet Şahin,  Okhan Erdoğan, Mustafa Türken, Murat Kaşlı, Sevinç Köklü, Gaye Barutçu, Nihat Akansel, Ali Can Birincioğlu, Mehmet Köse, Vesile Bildirici ve Adem Güngör.

İYİ PARTİDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

İYİ PARTİDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
İYİ PARTİDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
İYİ PARTİDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
İYİ PARTİDE BAYRAK DEĞİŞİMİ