KARACA, 'KAÇAK YAPI İLE EN ÇOK MÜCADELE VEREN BİR İLÇEYİZ'

Arzu Sipahi ve Seda Köktener'in hazırlayıp sundu 'Fethiye' isimli programa konuk olan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca imar barışı konusuna da değindi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İmar barışının olmaması gerektiğine değinen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Hiç istemesek de kaçak inşaatlar Fethiye’nin 41 mahallesinde var. Kaçak ile en çok mücadele veren iki belediye var. Bir tanesi Bodrum diğeri de biziz. Verilerle birlikte nasıl mücadele ettiğimizi sizler görüyorsunuz. İmar barışı ise bence olmamalı. Gelcek nesillere güzel bir yer bırakmak istiyorum” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN KARACA, “İMAR BARIŞI OLMAMALI”
İmar barışının olmaması gerektiğini savunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Özellikle kaçak yapı ile ilgili konuyu açmak isterim. Maalesef burada 10,15,20 yıl içerisinde imar barışları çıkıyor. 81 vilayette bu imar barışlarından kaynaklanan tekrardan imar barışı çıkacak diyerekten insanların kaçağa yönelişi var. Göreve geldiğimde de 7 Milletvekili ve 13 belediye başkanımız, tüm il başkanlarıyla Muğla’da toplantı yaptık. Şehri kurtarabilmek için bütüncül bir imal planı gerektiğini konuştuk. Kırsala gittiğimiz zaman imar yok. İmar olmadığı yerde insanlar evladını evlendirecek ev ihtiyaç o yüzden kaçağa yöneliyor. Biz de belediyeler olarak inanın ki çok zorlanıyoruz. Hiç istemesek de kaçak inşaatlar Fethiye’nin 41 mahallesinde var. Kaçak ile en çok mücadele veren iki belediye var. Bir tanesi Bodrum diğeri de biziz. Verilerle birlikte nasıl mücadele ettiğimizi sizler görüyorsunuz. Çarşamba günü de Turunç Pınarı’nda bir yıkım yapacağız. Biz elimizden geldiğince kaçak ile mücadele etmeye devam ediyoruz. İmar barışı ise bence olmamalı. Gelcek nesillere güzel bir yer bırakmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN KARACA, “DEĞERİNE DEĞER KAZANDIRDIK”
Çalış sahil bandı bölgesinde yapılan düzenlemelere de değinen Başkan Karaca, “Çalış ile ilgili sahil düzenlemesi yaptık. Maalesef iyi bir müteahhit denk gelmedik. Sonrasında işi feshettik. Akabinde orayı kendimiz tamamladık. 250 metre karelik bir yeşil alan oluşturduk. Aynı zamanda yapmış olduğumuz aydınlatmalar o bölgede ki karetta karettaları rahatsız etmeyecek şekilde dizayn edildi. Doğal taşlar kullanıldı. O bölgede ki işletmecilerle birlikte yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde hepsine mülkiyet sınırı çektirerek tek tip verandalarla değerine değer kazandırdık. Akşam gidildiğinde o alanda yürüyecek yer kalmadı. Orada ki gelirler bile 10 katına çıktı. Orada ki bütün esnaf para kazanıyor. Ben de bu projenin içinde olmaktan çok mutluyum” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN