Kumburnu Plajı her yıl binlerce misafir ağırlıyor

Fethiye'de bulunan Ölüdeniz Kumburnu Plajı, Türkiye'nin turizmdeki tanıtım yüzlerinden bir tanesi. 23 yıldır mavi bayraklı Kumburnu Plajı, her yıl binlerde yerli ve yabancı misafiri ağırlıyor

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Mavi ve yeşilin birleştiği berrak suyu ve eşsiz manzarasıyla hayran bırakan Kumburnu Plajı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist çekiyor. Fethiye’nin turistik mahallesi Ölüdeniz'de yer alan plaj, Türkiye'deki ilk mavi bayrak alan plajlar arasında bulunuyor. Plaj, özellikle bölgede yamaç paraşütü yapanlara, suyunun renk tonu ve doğasıyla gökyüzünden seyri doyumsuz manzaralar sunuyor. Beach Of Lagoon Koordinatörü Burak Ardahan ise Kumburnu plajı hakkında mavi bayrak ve misafirlere sunulan hizmetler hakkında konuştu.
Beach Of Lagoon Koordinatörü Burak Ardahan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Mavi bayrak, 1985 yılında Fransa’nın Nice kentinde yüzülebilir deniz ve göl sularının standartlarını belirlemek amacıyla kurulmuş kriterlerden oluşan bir yaptırım dizisidir. Türkiye’de 2001 yılından itibaren yürütülüyor. Temiz ve yüzülebilir kaynaklara bu sistem uygulanıyor. 2024 yılında da bu uygulama belirlendi ve Ölüdeniz Kumburnu plajı ilk mavi bayraklı plajlardan biridir. 
“Mavi bayrak için uygun bir plajız”
Mavi bayrak ise her yıl verilmektedir. 2024 yılında tekrar kriterlere uygun bulunmuştur. Plajlarda 22 zorunlu kriter vardır. Bunları 4 ana bölümde topluyoruz. Bizler özellikle Kumburnu Plajı Beach Of Lagoon olarak yapısı gereği deniz suyu kalitesinin her ay ölçümleri yapılıyor ve gayet deniz bir deniz. Çevre düzeni konusunda ise çalışan personel ile birlikte hizmet sunuyoruz. Dönem boyu ise çeşitli eğitimler veriliyor. Misafirlere sunduğumuz olanaklar ve güvenlik hizmetleri olarak uygun bir plajdır. Engelli misafirlerimize de olanaklar sunuyoruz.
Tesis sabah 8.00-20.00 arası açık. Konuklarımız için tesisimizin temizliği bizim önemli kriterimiz. Personelimiz temizlik için sürekli çalışıyor. 
“Kumburnu plajı dünyaca bilinen bir yer”
Ölüdeniz Kumburnu, dünyaca bilinen bir yer. Dünya’nın en iyi plajları arasında yer almaktadır. Türkiye’de de doğal yapısı ve sunduğu imkânla ile Türkiye’nin tanıtım yüzü… Coğrafi yapısı ile Türkiye’de bir numara.
Amacımız gelecek nesillere sürdürülebilir turizmin devam edip gelecek nesillere temiz bir yer bırakmak adına çalışıyoruz. Tüm konularımızı Beach Of Lagoon Ölüdeniz Kumburnu Plajı’na bekliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN