Mete'nin Sözüne' Tarih Bilmiyor' Cevabı

Genç siyasetçi Turhan Doğu AK Parti Fethiye İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin 'CHP bu milletin iki öküzünden birini aldı' sözlerine cevap verdi.Turhan Doğu Kadem Mete'nin sözlerine cevap verdiği açıklamasında 'Siz bunu bilmeyerek konuşmuşsanız tarih bilmiyorsunuz demektir. Yok bunu bilerek konuştuysanız da CHP üzerinden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını vurmanıza izin vermeyeceğiz' dedi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de başarılı projelere imza atan genç siyasetçi Turhan Doğu AK parti Fethiye Danışma Kurulu’nda konuşma yapan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin “CHP bu milletin iki öküzünden birini aldı” sözlerine  cevap vermek amacı ile açıklama yaptı.Turhan Doğu yaptığı açıklamada “AKP Fethiye İlçe Danışma Kurulu’nda açıklama yapan AKP İl Başkanı Sayın Kadem Mete’nin konuşmalarını güzelce analiz ettim. Sayın Kadem Mete konuşmada ben iktisatçıyım diyor kendisi iktisat bilmiyor, tarih yorumu yapıyor fakat tarih de bilmiyor” diye konuştu.
“TEKÂLİFİ MİLLİYE KARARLARI 1921 YILINDA ÇIKARTILMIŞ CUMHURİYET HALK PARTİSİ 1923 YILINDA KURULMUŞTUR”
Turhan Doğu yaptığı açıklamada AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’yi sert sözlerle eleştirerek “Sayın Kadem Mete toplantıda ‘’CHP bu milletin iki öküzünden birini aldı’’ demiş. Bakın sayın Kadem Mete  İstanbul hükümeti şatafat içerisinde lüks yaşarken bu milletin elindeki tüm silahlara emperyalist güçler tarafından el konulmuşken, Yunan ,  postallar ve süngülerle Anadolu’nun içerisine kadar girmiş ve geçtiği köyleri ateşe verirken ,kadın, erkek, çoluk çocuk herkesi öldürmüşken Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bir milli mücadele çalışması içerisindeydiler.Tüm yokluklara rağmen milletin elinde bulunan her iki tane olan her şeyden bir tanesini Tekâlifi Milliye Kararlarının 8. Ve 10. maddesine göre geri ödenmek şartıyla el koymuştur. Daha sonra bu alınan her şey 1923 ve 1929 senesinde bütün millete tek tek kuruşuna kadar geri ödenmiştir. Tekâlifi Milliye Kararları 1921 yılında çıkartılmış Cumhuriyet Halk Partisi 1923 yılında kurulmuştur. Siz bunu bilmeyerek konuşmuşsanız tarih bilmiyorsunuz demektir. Yok  bunu bilerek konuştuysanız da CHP üzerinden Mustafa Kemal Atatürk ve  arkadaşlarını vurmanıza izin vermeyeceğiz” dedi.
“GELİN HAMASETTEN UZAK BİLGİ VE BİRİKİME DAYALI BİR PROGRAMDA BİZ GENÇLER BİR DE SİZ GELİN TARTIŞALIM”
Kadem Mete’yi sosyal medyadan etiketlediğini fakat cevap alamadığını ifade een Turhan Doğu “Bir de size buradan seslenelim dedik. Siz galiba bizi genç toy gördünüz. Ben size buradan açıkça sesleniyorum. Gelin hamasetten uzak bilgi ve birikime dayalı bir programda biz gençler bir de siz gelin tartışalım. Sizle tarih konuşalım. Mustafa Kemal Atatürk’e sataşarak hiç kimse bir yerlere gelememiştir” dedi.
“CHP SAHİPSİZ DEĞİLDİR”
AK Parti’nin  Muğla’da ki psikolojik üstünlüğünüzü ve güvenini kaybettiğini söyleyen Turhan Doğu  “Çamur at izi kalsın siyaseti artık yeni kuşak ve Türk Milleti üzerinde hiçbir etkisi bulunmamaktadır. Siyaset artık bilgiye ve ekibe dayalı yapıldığı sürece başarılı olacaktır. Bir kez daha size sesleniyorum CHP sahipsiz değildir. Biz Türk Gençleri burada olduğumuz sürece de sizin gibi tarih bilmeden konuşan herkese cevap vermeye hazırız” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN