Milletvekili Otgöz'den '30 Ağustos Zafer Bayramı' Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

 “Türkiye’nin İstiklal ve İstikbal Mücadelesi Bugün de Devam Etmektedir”
AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz: “30 Ağustos 2022’de, tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, her türlü zorluğa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmayı başarmıştır. Büyük Zafer’le birlikte istiklal ve istikbalimiz teminat altına alınmış, bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz, 4 gün süren göğüs göğse çarpışmaların ardından Dumlupınar’da kesin bir zaferle sonuçlanmıştır. Dünya savaş tarihine geçen bu şanlı zaferle Türk Milleti, şehit kanlarıyla sulanan vatanı üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyeceğini göstermiştir.
Kadim Türk Milleti, esaret altında bir gün bile yaşamaktansa, ölümü öldüren bir cesaretle şehadete yürümüş, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş dehası ile kazanılan bu zafer bağımsızlığımızın en önemli kilometre taşlarındandır.
Ya İstiklal ya izmihlal parolası ile çıkılan kutsal yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi kazanılmış ve düşmanın ilerleyişi durdurulmuştur.
İşgal altındaki topraklarımız düşmandan temizlenmiş ve bağımsızlık mücadelemiz büyük zaferle taçlanmıştır. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır.
“Türkiye’nin İstiklal ve İstikbal Mücadelesi Bugün de Devam Etmektedir”
Tarihin her döneminde olduğu gibi, ülkemize yönelik tehdit ve saldırılar bugün de devam etmektedir.
Şehitlerimizin canları kanları ile bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimize, bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı ve gözümüz gibi korumalıyız.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Atatürk’ün koyduğu hedeflere ulaşmak için de büyük bir gayret göstermekteyiz ve bunu da başaracağız.
Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bu vatanı korumak için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN