MİNİKLER KANTİN FİYATLARINA İSYAN ETTİ YÜZDE 100 ZAM

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk zili bugün çaldı. Yeni okul döneminin ilk gününde katinlerde uygulanacak fiyat tarifeleri de belli oldu. Minik öğrenciler ise yeni fiyatlardan pek memnun değil.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni dönemde uygulanacak kantin fiyatlarını açıkladı. Enflasyondaki artış ve geçtiğimiz dönemlerden bu yana ürünlere gelen zamların ardından yeni eğitim öğretim yılında kantinlerde uygulanacak fiyat tarifleri de veliler tarafından oldukça merak ediliyordu.

KANTİN FİYATLARI ARTTI

Yeni Eğitim Öğretim Yılı başlarken, ilk gün sınıfları ziyaret eden Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, öğrencilerin kantin fiyatlarındaki artış şikâyetleri ile karşılaştı. Minik öğrenciler geçen yıl 10 TL olan tostun bu yıl 15 TL’den, suyun ise 3 TL’den satıldığını belirterek Kaymakam Balcı’dan indirim talep etti. Kaymakam Balcı’da öğrencilere katılarak okul müdürüne konuyla ilgilenmesini istedi.

YÜZDE 100 ZAM

Veliler, okulların açılmasından önce okul kıyafetlerine gelen zamlar nedeniyle maddi anlamda zorlanırken okul kantinlerine de yüzde 100 oranında zam yapıldı. Elektrik ve kiralarda yaşanan artışlar nedeniyle geçtiğimiz döneme nazaran yüzde 100 artan kantin fiyatları, bu sene velileri zorlayacak gibi duruyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN