Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Millî egemenlik, birlik ve beraberlik, anlayış ve idealimizin eseri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 102’inci yıl dönümünü milletçe kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.
Millî şuur ile sarsılmaz birlik ve beraberliğimizin şahlanan gücünün, kudret ve kabiliyetimizin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği 30 Ağustos Zaferi, aziz milletimize kutlu olsun!
Bugün, asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümüdür. Bu zafer, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün askerî dehası önderliğinde, çelikleşmiş millî birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bu milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir.
Türk milletinin istikbalini belirleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milleti için Selçuklulardan Anadolu Türk Beyliklerine, Osmanlılardan Cumhuriyet'e uzanan bu süreçte, bu topraklara Müslüman Türk mührünün vurulduğu tarihî bir dönüm noktasıdır.
Bu zafer, Türk devlet ve siyaset geleneğinin temel felsefesi olan millî hâkimiyet temeline dayanmaktadır. Bu temel, dün olduğu gibi bugün de barış, huzur ve bağımsızlık içinde bir Türkiye’de yaşamanın en önemli dayanak noktasıdır. Bu inancımız ve arzumuz millî sınırlarımız içerisinde sonsuza kadar var olacaktır.
Büyük Türk milletinin mümessili olan kahraman ordumuz bugün de vatanımız, denizlerimiz, semalarımız ve vatandaşlarımızın savunma ve güvenliğini sağlamaktadır. Irak ve Suriye’nin kuzeyinden, Doğu Akdeniz ve Libya’ya dek uzanan geniş bir coğrafyada, kendisini milletin bu topraklardaki hak ve çıkarlarını savunmaktan alıkoymak için planlar yapmakta olan güçlerin maşalarıyla mücadele etmektedir. Bunun yanı sıra Yedi İklim ve Üç Kıtaya barış, huzur ve adaleti götüren atalarımızdan aldığı ilhamla, bölge ve dünya barışı, huzuru ve istikrarına katkıda bulunmaktadır.
Gurur ve heyecan ile kutladığımız Büyük Zafer’in yıl dönümünde Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin eşsiz komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan toprağı uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.
Bıraktıkları ebedî miras, Türk milletinin omzunda kuşaktan kuşağa gururla taşınacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyor, Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına ve bütün vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN