ÖĞRENCİ SERVİSLERİ ZAMLANDI

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlardan sonra ayakta durmakta zorlanan servis şoförlerine ve dolmuş sahiplerine bir nebze de olsa hayat verecek düzenlemeler yapıldı. Buna göre öğrenci servis ücretleri artarken dolmuşların engelli ve 65 yaş üstü gibi vatandaşların ücretsiz taşınması karşılığında devletten aldıkları gelir desteğinde iyileştirme yapıldı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Akaryakıta yapılan zamlar en çok şoför esnafını etkiledi. Geçtiğimiz günlerde dolmuş ücretlerine yapılan zamma rağmen sıkıntılı bir süreç geçiren dolmuş esnafı ve öğrenci servislerini etkileyecek değişiklikler yapıldı.


ŞOFÖR ESNAFI ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR
Yapılan yeni değişiklikler ile ilgili açıklama yapan Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar son günler de gelen zamlar özellikle akaryakıt ve enflasyona bağlı olarak şoför esnafının zor günlerden geçmekte olduğunu ifade ederek “Buna bağlı olarak bizde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na yeniden bir fiyat güncellemesi talebi yaptık. Geçtiğimiz günlerde genel kurul toplantısında yeni bir fiyat düzenlemesi yapıldı ve artık taksilerimiz taksimetre ayarlarını yaparak yeni fiyat üzerinden çalışmaya başladılar. Yaklaşan yaz sezonu öncesinde bunu yapmak zorunda kaldığımızı hissettik. Artan akaryakıt maliyetleri zaten bunları kurtarmayacak hale gelmişti. Buna bağlı olarak da yeni düzenleme kaçınılmaz oldu” dedi. 


ÖĞRENCİ SERVİSLERİ YAKITINI ZOR KARŞILIYORDU
Ekonomik durumun ortada olduğunu ve servis şoförlerinin yakıtlarını bile zor karşıladıklarını anlatan Şaban Taşar “Aynı şekilde biz öğrencilerimize servisler adına verdiğimiz fiyatlar sezon başında bugüne geldiğimiz de sadece yakıtını karşılayacak kadar bile kalmadı. Onun için hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı çok mağdur etmeyecek şekilde planlandı. Bunlar planlanırken hem yolcular hem taşımacılarımız ile birlikte planlanıp birlikte değerlendiriliyor. Bunun içinde vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Ümit ediyorum akaryakıt maliyetleri çok artmadığı sürece uzunca bir süre zam yapmadan hayatımıza bu şekilde devam edebiliriz” dedi. 


GELİR DESTEĞİ BİN LİRADAN BİN BEŞ YÜZ LİRAYA ÇIKARILDI
Dolmuşların ücretsiz taşıma ile ilgili aylık olarak aldıkları gelir destekleri ile ilgili de düzenleme yapıldığını belirten Şaban Taşar “Dolmuşlar ile ilgili olarak ta özel halk otobüslerimizin yapmış oldukları ücretsiz taşımaya bağlı olarak devletimiz tarafından almış olduğu gelir desteğinde düşük bir artış oldu. Yaklaşık 4 yıldır gelir desteğinde artış olmamıştı. Gelir desteklerini aylık bin lira olarak alıyorlardı bin beş yüz lira olarak düzeltildi. Uzunca bir süredir o konuda da gayretimiz vardı. Özellikle ücretsiz taşımadan doğan mağduriyet ve toplu taşımadan pandemi sürecinin hayatımıza girdiğinden beri olan uzaklaşma onları çok yıprattı. 2 yıla aşkın süredir ciddi zararla devam ettiler. Yaz sezonu ile beraber gelir desteğinin artması da olumlu bir gelişme oldu” dedi. 


VATANDAŞA YANSIMASI OLMAYACAK
Gelir desteğinde ki artışın vatandaşı etkilemeyeceğine dikkat çeken Şaban Taşar “Ücretsiz taşıma hakkı bulunan vatandaşlarımız var. Başlıca 65 yaş üzeri ve dezavantajlı vatandaşlarımız. Buna bağlı olarak 24 kalem ücretsiz taşıma var. Bunların vatandaşa bir yansıması olmayacak. Devletten almış oldukları gelir desteklerinde de bir artış var. Onun içinde gerek ücretli gerek ücretsiz binen vatandaşlarımızın hiç birisine herhangi bir yansıması olmayacak. Onlar aynı şekilde kullanmaya devam edebiliriler” dedi. 
ÖĞRENCİ SERVİSLERİ ZAMLANDIÖĞRENCİ SERVİSLERİ ZAMLANDIÖĞRENCİ SERVİSLERİ ZAMLANDI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN