Okullarda ilk zil çaldı: uyum haftası başladı

Yaklaşık 4 milyon okulöncesi ve ilkokul 1'inci sınıf okula başladı. Konuyla ilgili olarak Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu Salih Dündar ve Akran Akademi bünyesinde görev yapan Psikolog Hande İnce ailelere uyarılarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Çocukların sakin bir şekilde okula hazırlanması ve sınıfına bırakılması gerektiğinin altını çizen Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu Salih Dündar, bunun tersi durumların okul fobisine neden olabileceğini belirtti. Bu süreçte kararlı olunmasının önemini vurgulayan Akran Akademi bünyesinde görev yapan Psikolog Hande İnce, çocuklara okulun faydalı yönlerinin anlatılmasını istedi. 

ÇOCUKLAR SAKİN BİR ŞEKİLDE OKULA BIRAKILMALIDIR 
Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu Salih Dündar yaptığı açıklamada, “Bizler özel eğitim merkezlerinde çalışan uzmanlar olarak halkımızın ve öğrencilerimizin yüzde 12’sini temsil ediyoruz. Bu bağlamda özel gereksinim gereken çocuklarımız da uyum haftası adı altında okullarına başladılar. Onların da normal çocuklarda olduğu gibi rutin hayatlarının dışına çıkıyorlar. Bazı değişikliklere karşı çocukları hazırlamak ailelerin ve biz uzmanların görevi olduğunu düşünüyoruz. Çocukların dramatize edilmeden okula hazırlanması ve sınıfına bırakılması gerekmektedir. Bunun tersi okul fobisine neden olabilmektedir. Sakin bir şekilde çocuk okuluna bırakılmalıdır. 3 aya yakın öğrenciler yaz tatilindeydi. Değişikliklere uyum sağlanmasında yardımcı olunmalıdır” dedi. 

İHTİYAÇ DURUMUNDA AİLELERİMİZ DANIŞMAKTAN GERİ KALMASINLAR
Açıklamasını sürdüren Dündar, “Çok tecrübeli bir kurumuz, sektördeki 26’ncı yılımız. Bu bağlamda çocuklarımızın sorunları, kronikleşmeden önlem alınması lazım… Herkesin çocuğu çok üstündür. Fakat okula başladığı zaman diğer çocuklara kıyasla, aile çoğunun seviyesini biraz daha net görüyor. Bir farklılık görüldüğü durumda biz devrede olmak istiyoruz. Rehberlik hizmeti, ilgili testlerimiz ve deneyimli kadromuz ile ailelerin yanındayız. Her zaman özel gereksinim gereken çocuklarımızın yanındayız. Fethiye’de ailelerimizin çok rahat ulaşabileceği uzmanlar mevcut. İhtiyaç durumunda ailelerimiz danışmaktan geri kalmasınlar” ifadelerini kullandı. 

KARARLI OLMAK ÇOK ÖNEMLİ 
Akran Akademi bünyesinde görev yapan Psikolog Hande İnce açıklamasında, “Okula uyum dönemi her çocuk için farklıdır. Fakat bunun da bir sonu vardır. Her çocuk bir noktada okula adapte olur. Önemli olan çok farklı yenilikleri çocuklara sunabilmektir. Kararlı olmak ve kaygıyı olabildiğince az çocuğa aktarmak büyük önem arz etmektedir. Siz çocuğunuz ağladığı için okuldan ayrılmazsanız, ikinci gün daha çok ağlayacaktır. Bu noktada kararlılık çok önemli… Çocuğun yeni bir ortama girdiği için kaygıya kapılması çok normaldir. Onun duygularını anlamak ve okulun yararlı yönlerini anlatmak faydalı olacaktır” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN