PINAR GÜLTEKİN'İN KATİLİNE VERİLEN CEZAYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!

Muğla'da Pınar Gültekin'i vahşice öldüren Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezası verildi. Dünden beri ülke gündemine oturan bu karar Gültekin ailesi ve Türkiye genelinde tepkiyle karşılandı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Pınar Gültekin cinayetine bir tepki de Fethiye’den geldi. Karar sonrası Fethiye Adalet Sarayı önünde isyan eden Kadın Danışma Ve Dayanışma Derneği Başkanı İrem Bölükbaşı açıklamada bulundu. PINAR GÜLTEKİN'İN KATİLİNE VERİLEN CEZAYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!FETHİYE ADALET SARAYI ÖNÜNDE KARARA İSYAN ETTİLER
Karar sonrası Kadın Danışma Ve Dayanışma Derneği Başkanı İrem Bölükbaşı yaptığı açıklamada,’’ Pinar Gültekin öldürüldüğünde nasıl meydanları doldurmuşsak, faile verilen ödül gibi ceza için de biz kadınlar ve lgbti+'lar Türkiye'nin her yerinde yine meydanlardayız. Bu ülkede, bir kadını varile koyup yakan bir katile "haksız tahrik indirimi" uygulandı. Suç delillerini gizleyen suç ortaklarına beraat kararı verildi. Pinar Gültekin'in işkenceyle katledildiği delilerle ispatlandı. Ancak yargı, katil erkeğe verdiği cezayla kadın düşmanı olduğunu bir kez daha ilan etti. Kadın katillerini cesaretlendirmeye devam etti. ERKEK VURUYOR, DEVLET KORUYOR! İstanbul Sözleşmesi haksız tahrik indirimlerine izin vermiyordu. Bir gecede hukuksuz biçimde yok saydılar. Ve bir kadını korkunç biçimde öldüren caniye haksız tahrik indirimi uygulandı.. Canlı canlı yakıldı Pınar! Neyin haksız tahriki bu. Bu kararla yargı öldürün kadınları diyor, canlı canlı yakın! Üstüne de beton dökün." Az bir cezayla salarız sizi" diyor. Ülkenin tüm kadınlarına düşmansınız. Bu nasıl bir nefrettir. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR! Pınarı yargılamaktan katilini yargılamaya fırsat bulamayan çürümüş ataerkinin çürümüş aktörlerine karşı mücadelemiz tüm hızıyla devam edecek. Kadın katillerini indirimlerle ödüllendirenlere, sırtını sıvazlayanlara, namus diyenlere karşı sokaklardayız, isyandayız. Pınar ve katlettiğiniz her kadının hesabını soracağız, erkek yargının kökünü kazıyacağız! Erkek adaletin değil gerçek adaletin peşindeyiz.. KORUMA, AKLAMA, YARGILA! SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, ITAAT ETMİYORUZ!’’ dedi.PINAR GÜLTEKİN'İN KATİLİNE VERİLEN CEZAYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN