SANEM OKTAR'DAN DEVA PARTİSİ'NE ZİYARET

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Kurumsal İletişim Başkanı Sanem Oktar, Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar ve Deva Partisi Muğla İl Başkanı Mehmet Tolga Keskin, Deva Partisi İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç, Deva Partisi Fethiye İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı. 
Genel Başkan Yardımcılarının her ay rutin bir şekilde il ve ilçe başkanlıklarını ziyaret ettiğini belirten Deva Partisi Muğla İl Başkanı Mehmet Tolga Keskin “Bugün artık partimizde rutin hale gelmiş bir genel başkan yardımcımız bizi ziyaret ediyor. Biz de o geldiği zamanlarda onu farklı ilçeleri ziyaret ettirerek onu teşkilatla tanıştırıyoruz. Bu bağlamda bugün Kurumsal İletişim Başkanımız Sayın Sanem Oktar burada” dedi. 
Ziyarette konuşan Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç “Öncelikle İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sanem Hanım’a ve İl Başkanım Tolga Bey’e bizleri ziyaret ettiği için çok teşekkür ediyoruz. Ekip olarak minnetlerimizi bildiriyoruz” dedi.


“MEMLEKETİN HER YERİNDE GÖRDÜĞÜM ŞEY YOKSULLUK, YOLSUZLUK VE İŞSİZLİK”
Türkiye’nin birçok yerini ziyaret ettiğini belirten Deva Partisi İletişim Başkanı Sanem Oktar “Memleketin her yerinde gördüğüm şey yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik. Herkesin burasına gelmiş durumda. Her yerde bir çözüm bir değişim ihtiyacı var. Çiftçi diyor ki üretemiyorum çünkü maliyetlerim çok arttı. Hiçbir şey ekmesem daha iyi. Artık gübre alamıyoruz sulu gübre kullanmaya başladık. Esnafa gidiyoruz diyor ki, ben 100 liraya alıyorum, 120 liraya satıyorum sonra dönüyorum aynı malı almaya çalışıyorum, 150 lira olmuş. Evleri ziyaret ediyoruz diyorlar ki, ne elektrik faturasına, doğal gaz faturasına yetişemiyoruz. Ortalama 1000 liraya geldi neredeyse konut başına. Öğrencilerle konuşuyoruz öğrenciler diyor ki okula gittik hadi ailemiz bizi okuttu ama işi nereden bulacağız? Bir tanıdığın yoksa iş bulmak çok zor. İş bulan oturacak ev bulamıyorum diyor. Kira fiyatları uçtu gitti. Çalışan insanlar oda paylaşmaya başladılar” dedi. 


“TEK ADAM YERİNE BİRLİKTE ALINACAK KARARLAR OLMASI LAZIM”
Güçlendirilmiş parlamenter sistem vurgusu yapan Sanem Oktar “Hep beraber karar verilebilecek bir mekanizmaya ihtiyaç var. Tek adam yerine birlikte alınacak kararlar olması lazım. Bu yüzden güçlendirilmiş parlamenter sistemi öneriyoruz. Bunun için 6’lı masa bir mutabakat imzaladı. Bu, ülke yönetimi hakkında sistem önerisidir” dedi. 


“ÇİFTÇİ ELİNDEKİ MALI SATIYOR”
En çok traktör satıldığını ifade eden Sanem Oktar “Çünkü döndüremiyor çiftçi. Sanmayın ki hareketten dolayı traktör satılıyor. Elindeki mal varlığını satıyor. En önemlisi tarım politikası yok. Verimlilik yok buna yönelikte bir teşvik mekanizması yok. İnsanlar nerede oturacaklar? Nasıl maaş alacaklar? Evet geçinebilir ama insana yaraşır bir biçimde olması lazım” diye konuştu.
 Ekonomi eylem planı oluşturduklarından bahseden Sanem Oktar “Bunun temelinde de şunu söylüyor önce güven olması gerekiyor. Güven ve hukuk olmadan ticaret olmaz. O zaman ne yapmanız gerekiyor? 1 kurumları güçlendirmeniz gerekiyor, merkez bankasını bağımsız yapmak gerekiyor dolayısıyla kurumları ama kurumları bağımsız yetmiyor başına işini bilen kişileri getirmeniz gerekiyor yani akrabaları değil. Bu hayat pahalılığın nedeni kötü yönetim. Kötü yönetim neden oluyor tek kişi karar verdiği için oluyor. Niye tek kişi öyle karar veriyor Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. O yüzden parlamenter sisteme geçmek önemli. Bizde bunun için çalışıyoruz. 3 tip çalışmamız var; 1 nasıl çalışılır diye eylem planları oluşturuyoruz, çözüm önerileri. Hatta diyoruz ki bunlara hükümetim siz de alın yapın. 3 tanesini yapın hepimize iyi gelecek. Biz bunları saklamıyoruz açıyoruz kamuoyuna” dedi.


 “KAYBEDECEK HİÇ ZAMANIMIZ YOK”
Bu seçimde sandık güvenliğinin her şeyden önemli olacağını belirten Sanem Oktar “O zaman da bizim ne yapmamız gerekiyor? Sandık güvenliğini sağlamak için ilgili teşkilatlarımız olması gerekiyor. Şöyle bir hedefimiz var her sandıkta 4 temsilcimiz olmasını istiyoruz ki seçim güvenliğini doğru bir şekilde sağlayalım. Biliyorsunuz altın masada çıkan konulardan biri de seçim güvenliği için ortak iş birliği. Onun için bizlerin de teşkilatlarımızı hızlandırmamız gerekiyor. Haziranda politikalarımızı anlatıyor olmamız gerekiyor. Genel başkanımızın çözüm önerilini zaten biliyorsunuz ve karış karış Türkiye’yi dolaşıyoruz. Az vaktimiz kaldı. Kaybedecek hiç zamanımız yok. Çok önemli bir farkımız daha var. Biz temsiliyete inanıyoruz. Özellikle kadınların siyasette olması. Yönetici olarak yer alması. Gençlerin ve engellilerin siyasette olması. Çünkü temsil edilmiyorsanız orada konuşamıyorsunuz” dedi. 


“CUMHURBAŞKANI BU MASANIN MUTABAKATIYLA ÇIKACAK”
Altılı masanın neden kurulduğu ile ilgilide açıklamalarda bulunan Sanem Oktar “Şunun için kuruldu. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin oluşması için. Yani Türkiye’nin yarınları nasıl yönetilsin diye. Bu bir yönetim modeli meclis nasıl olsun?  Cumhurbaşkanının yetki ve görevleri nasıl olsun? Buna yönelikte toplandılar ve hatta en son toplantı da Sayın Ali Babacan’ın Genel Başkanımızın liderliğin de Deva Partisi’nde gerçekleşti. O masa şunu konuşuyor; bir kere önümüzde ki dönem ülke nasıl yönetilmeli? Bunun için ne gerekiyor? 2 şey gerekiyor: 1 Cumhurbaşkanı bu masanın mutabakatıyla çıkacak. O zamana kadar da bununla ilgili biz bir karar vermeyeceğiz. Henüz bunu açıklamak için erken olduğunu düşünüyoruz dediler ve yazılı olarak da açıkladılar. Ardından da şunu yaptılar. Bir şey daha çok önemli dediler. Seçim güvenliği için de çalışmamız gerekli dediler. Buna göre de komisyon kurmamız gerekiyor dediler” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN