Sende siber saldırıya dur de!

Fethiye'de yaşayan Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık 3. Sınıf öğrencisi Beyza Sevgi Yılmaz, Sayalınur Aydın ve Umut Balcı sosyal medya platformlarında yaşanan siber saldırının önemini vurgulamak için bir kampanya başlattı. Beyza Sevgi Yılmaz, 'sosyal medya platformlarında olsun insanların çok fazla siber olarak mağduriyet yaşadığını düşünüyoruz. Tahrikler, tehditler, iftiralar. Bunun üzerine biz siber zorbalık adına bir kampanya yapmayı düşündük. Ve bunu gerçekleştirdiğimize inanıyoruz' şeklinde konuştu.

Sende siber saldırıya dur de!

Dünyada ve Türkiye’de birçok sosyal medya platformunda siber saldırıya maruz kalan 12-18 yaş grubunun olduğuna değinen uşak Üniversitesi öğrencileri başlattıkları kampanya ile bunların son bulmasını hedefliyor. Başlattıkları kampanya içeriğinden ve dikkat çekmek istedikleri kitleye vurgu yapan Yılmaz, “Biz 3 kişilik bir grubuz. Ben, Sayalınur Aydın ve Umut Balcı Biz bu projede 12-18 yaş aralığına değindik özellikle. Ben dahil oyunlar olsun, sosyal medya platformlarında olsun insanların çok fazla siber olarak mağduriyet yaşadığını düşünüyoruz. Tahrikler, tehditler, iftiralar. Bunun üzerine biz siber zorbalık adına bir kampanya yapmayı düşündük. Ve bunu gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. 
4 adet afiş hazırladık. Bunlardan biri ‘Dışarıda Hayat Var’, diğeri ‘Zorbalık Artık Çevrimiçi’ adıyla. Diğer bir afişimizde ‘Siber Zorbalığın Etkileri’ni ele aldık. Bu etkilere daha çok dikkat çekmek istedik. Çünkü yaptığımız araştırmalarda da lise ve üniversiteyi de katarak pek çok insanda kaygı sorunu olduğunu, uykusuzluk sorunu olduğunu, güvensizlik sorunu olduğunu gördük. Anketlerde ve yapılan bilimsel araştırmalarda bunu gösteriyordu. Bu afişimizle birlikte ‘İmdat’ afişimizde de buna dikkat çekmek istedik. Zorbalık artık çevrimiçi sloganıyla. Ayrıca sosyal medya üzerinden de platformlarda paylaşımlar yapıyoruz. Gerek videolar, gerek anketler olsun. Bu şekilde projemizi sürdürüyoruz” dedi. 

SİBER ZORBALIĞA MARUZ KALIYORUZ
Siber zorbalıkta yaş aralığının çok aşağılara düştüğünü belirten Yılmaz, “Ben oyun oynayan bir insanım. Daha çok orada hem cinsiyetim, hem de yaşıtlarımdan dolayı çok fazla siber zorbalığa maruz kalıyorum. Küfürler ve aşağılamalar şeklinde. Bu fikir benim aklıma buradan geldi. Arkadaşlarım da aynı şekilde kendilerinin de bu tür problemler yaşadığını söyledi. Biz sosyal medyada da bu hedef kitleye ulaşmak isterken, çok sayıda küçük çocuktan da küfürler duydum, mesajlarda aldık. Bunu düzeltmek isteriz. Umarım başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

HAYAT SADECE SOSYAL MEDYADAN İBARET DEĞİL
İnsanların sosyal medya üzerinden yaşadıkları siber saldırılara susmamaları gerektiğini dile getiren Beyza Sevgi Yılmaz, “Hayat çevrim dışı değil. Sosyal medyadan ibaret değil. İnsanlar karşısındaki insanı kanlı, canlı görmedikleri için ve onları üzmek istedikleri için kötü sözler söyleyebiliyorlar. Bunları umursamamaları gerektiğini düşünüyorum. Önemli olan ailesi ve yanındaki sevdikleri. Saydam değil gerçek şeyler” ifadelerini kullandı. 
 

Sende siber saldırıya dur de!
Sende siber saldırıya dur de!
Sende siber saldırıya dur de!
Sende siber saldırıya dur de!
Sende siber saldırıya dur de!
Sende siber saldırıya dur de!
Sende siber saldırıya dur de!
Sende siber saldırıya dur de!