SEYDİKEMER TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB'DE SON DURUM DEĞERLENDİRİLDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Olağan Toplantısı'nda projede gelinen son durum değerlendirildi. Toplantıya katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, projede önemli aşamaların birer birer geçildiğini söyledi.

SEYDİKEMER TARIMA DAYALI İHTİSAS  OSB'DE SON DURUM DEĞERLENDİRİLDİ

Muğla Ticaret Borsası’nda 22 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Tavlı ve Başkan Çıralı ile birlikte Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Önder Akdenizli, Muğla Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) OSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ile Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç katıldı.
Toplantıda Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'nde kurulacak, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak ve 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) OSB’de gelinen son duruma ilişkin değerlendirmeler yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu.
Başkan Çıralı, “Proje hem bölgemiz, hem ülkemiz için büyük önem arz ediyor”
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projede kısa sürede büyük yol kat edildiğini belirterek yoğun gayretlerinden dolayı Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya, ev sahipliğinden dolayı da MTB Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk’e teşekkür etti. Projenin hızla hayata geçmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını yineleyen Başkan Çıralı, “Proje ile birlikte bölgemizin, ülkemiz için büyük önem arz eden süt sığırcılığında cazibe merkezi olacağını ön görüyoruz. Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) OSB ayrıca tüm büyükbaş hayvanların hastalıktan ari hale getirilmesi ile sağlıklı ve kaliteli süt üretimine büyük katkı sağlayacak. Bünyesinde kurulacak olan süt işleme tesisleri ile üretilen kaliteli ve sağlıklı sütten elde edilen peynir, yoğurt gibi katma değeri yüksek ürünler bölgemize ve tüm ülkemize arz edilecek. Kurulacak yem fabrikası ile üreticilerimizin daha uygun fiyatlı yeme ulaşma konusunda da büyük avantaj sağlayacağını umuyor, bu durumun tüm bölgemizde hayvancılığın gelişimine katkı sunacağını düşünüyoruz.” dedi.
Teknoloji ve hayvancılığı bir araya getiren projenin tüm dünyanın kıtlık tehlikesini konuşmaya başladığı bu günlerde simgesel anlamlar da taşıdığını vurgulayan Başkan Çıralı, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun hiçbir ülkenin vazgeçemeyeceği sektörün tarım ve hayvancılık olduğunu sözlerine ekledi.