Sosyal Güvenlik Denetmenleri FTSO'yu Ziyaret Etti

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde görevli Sosyal Güvenlik denetmenleri Hüseyin Özdeş ve Selahattin Koçyiğit, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi. Denetmen Özdeş ve Koçyiğit görüşmede, yılsonuna kadar sektör ayrımı yapmadan yaygın ve yoğun denetimler yapacaklarını, ayrıca ihbar ve şikâyetlerle ilgili olarak da denetimlerin devam edeceği söyledi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

27 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen görüşmede denetmenler Özdeş ve Koçyiğit, sigortasız işçi çalıştırmanın tespit edilen işçi başına en az 2 brüt asgari ücret idari para cezası yaptırımının olduğunu, mükelleflerin bu cezalarla karşılaşmamak için çalışanların sigorta bildirimlerini işe başlamadan bir gün önce kuruma bildirmeleri hususunda gereken önemi göstermesi gerektiğini belirtti. 

Denetmenler ayrıca kayıt dışı ile mücadele etmenin işletmeler arası haksız rekabeti önleyeceğini, çalışanların sosyal güvencesinin olmasının işyerine olan bağımlılığı ve işçinin verimini artıracağını, işçilerin ve ailelerinin sosyal ve ekonomik açıdan geleceklerini güvence altına alacaklarını, kayıt dışılık azaldığı ölçüde de sigorta primlerinin uzun vade de düşme ihtimalinin olabileceğini söyledi.

Başkan Çıralı ziyaretlerinden dolayı Sosyal Güvenlik Denetmenleri Hüseyin Özdeş ve Selahattin Koçyiğit’e teşekkür ederek gereken hassasiyetin gösterilmesi hususunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN