Temmuz'da yüzde 25 tavan zam uygulaması kalkacak mı? Fethiye'de kiracı konuştu

Mayıs ayı enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamaya göre Haziran ayında işyerleri kiralarında uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 62,51 olarak gerçekleşti. . Konut kiralarında ise yüzde 25'lik tavan zam uygulaması bir ay daha devam edecek. 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 25'lik tavan uygulamasına son verileceği bekleniyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Mayıs ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte işyerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Buna göre normal koşullarda kira artışlarında baz alınan 12 aylık ortalama verisi de netleşti. Böylece Mayıs ayında kiralara uygulanabilecek tavan zam oranı da netleşti. Haziran ayı zam oranı yüzde 62, 51 oldu. Konut kiralarında ise yüzde 25’lik tavan zam uygulaması bir ay daha devam edecek. 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 25'lik tavan uygulamasına son verileceği bekleniyor.

“Yeni düzenleme kiracıları mağdur edebilir”
Emekli Yavuz Akyol, ‘Yeni düzenlemenin sonrasında kiracıların mağdur olacağını düşülüyorum. Emeklinin maaşı yeterli değil. Ekstra işler yapıyoruz. Kira artış oranının serbest bırakılması ilerleyen süreçte çeşitli anlaşmazlıkları getirecektir. İnsanların alım gücü azaldı. Ben kirada oturuyorum ve şuan aynı evde uzun süre kaldığım için 7 bin lira kira ödüyorum. Yarın ne olacağı belli değil. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN