Ula sarımsağında 1500 kg hasat elde edildi

Ula Sarımsağı Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi kapsamında Ula İlçe Tarım Müdürlüğü ile MUTSO işbirliğinde geçtiğimiz yıl dikimi gerçekleştirilen Ula Sarımsağının hasat işlemi gerçekleştirildi.

Ula sarımsağında 1500 kg hasat elde edildi

Ula İlçe Tarım Müdürlüğü ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)işbirliğinde 11 Kasım 2020 yılında Ula Sarımsağı Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi kapsamında 100 kilo sarımsak dikimi yapılmıştı. Bu kapsamda 9 Haziran Çarşamba günü Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Ula İlçe Tarım Müdürü Ahmet Donduran, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kayacık, hasat işlemini yerinde inceledi. Hasat işleminde yaklaşık 1500 kilogram verim elde edildi. 

Proje ile Ula ilçesinde aile işletmeciliği yöntemiyle yetiştirilen Ula Sarımsağı yetiştiriciliğinin arttırılması ve yöresel ürün alarak coğrafi işaretlemenin yapılması hedeflenmektedir. 

Ula Kaymakamı Baha Başçelik: “İlçemizde Ula Sarımsağının yaşatılması amacıyla bir proje başlatıldı. Bugünde sarımsaklarımızın hasatları için burada bulunuyoruz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. Projede destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu ürünümüzü tanıtacağız, Coğrafi İşaretini alacağız ve vatandaşımızın tüketimine sunacağız.” dedi.

Proje kapsamında açıklamalarda bulunan MUTSO Başkanı Ercan şu  ifadelere yer verdi: “Muğla Tarhanası, Muğla Köftesi, Muğla Saraylısı, Muğla Beyaz Mermeri ve Kavaklıdere Cevizine Coğrafi İşaret alınmasının ardından Ula Sarımsağı, Gökova Susamı ve Muğla Simidi için çalışmalara başladık. Amacımız, Muğla’mıza özgü bu ürünleri tüm Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmak. Çalışmalarımız kapsamında bu yılın başında MUTSO olarak dikimini gerçekleştirdiğimiz Ula Sarımsağının hasadını yapıyoruz. Sadece Ula’ya has bir tür olan bu sarımsağın coğrafi işaret alınmasının ardından üreticimiz için katma değer oluşturacağına inanıyoruz. Öte yandan Gökova Susamı ve Muğla Simidi için de çalışmalarımız var. Ürünlerimizin coğrafi işaretini alıp, marka haline getirilmesini ve ilimize katma değer sağlamasını önemsiyor ve bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Ula İlçe Tarım Müdürü Donduran: “İlçemizde çiftçilerimizin kendi ihtiyaçları için ürettiği Ula Sarımsağını yaygınlaştırmak, ticari değer kazandırmak amacıyla geçtiğimiz yıl faaliyetimize başladık. Muğla Ticaret ve Sanayi Odamızdan destek alarak dikimimizi yaptık. Bugün hasadımızı yapıyoruz. Amacımız Ula Sarımsağının piyasada değerini bulması ve tanınması. Çiftçilerimize de ekonomik bir gelir kaynağı olması yönündedir.” ifadelerinde bulundu.