Ümitler 2.El Pazarı'nda

Fethiye Foça Mahallesi Çalış Mevkii'nde her hafta kurulan 2.el pazarında stant açan vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları ve işlerine yaramayan eşyaları satıp ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Enflasyonun artması ve her şeye zam gelmeye başlaması ile vatandaşların alım gücü düşmeye başladı. İhtiyaçlarını gidermekte zorlanan vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları eşyaları satmaya başladılar.Her hafta Foça malallesi Çalış Mevkii’nde kurulan 2. El Pazarı’da bu anlamda rağbet görmeye başladı:Sabahın erken saatlerinde gelerek kendilerine stant açmak için masa ayarlamaya çalışan vatandaşlar yaptıkları alışveriş ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.Eskiye oranlar daha kalabalık olan ve stant sayısı da artan pazarda yer bulmak oldukça zor. FETAV’ın organize ettiği Pazar büyük ilgi görüyor. Pazarda kıyafetten, zücaciyeye, antika ürünlerinden takıya kadar 2.el birçok çeşit ürün bulunuyor.
ARABASINA LASTİK ALACAK
Arabasına lastik almak için Çalış 2.El Pazarı’nda stant açtığını söyleyen Yeşim Üzer “Çalış pazarını FETAV destekleri ile kuruyorlar. Bizde kendi elimiz de bulunan ürünlerimizi getiriyoruz ve uygun fiyatlarla satma imkanı buluyoruz. Evde duracağına burada tezgahta dursun. Bizim kullandıklarımızı başka insanlar da kullanabilsinler. Bu 2. El pazarını faydalı ve yararlı buluyorum, bunun içinde FETAV’a teşekkür ediyorum. Ekonomimiz için yapıyoruz, mesela ben arabanın lastiklerini değiştirmek için buradayım çünkü fiyatlar aldı başını gidiyor. O yüzden evde duracağına hiç değilse bir faydası olsun diye getiriyoruz. Beş lira on lira gibi uygun fiyata da satıyoruz. Yüksek fiyata pek bir şey yok. Ancak antika vs olursa fiyatları yüksek oluyor” diye konuştu.   
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN