'Üreticimizi küstürmeyin'

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, 'Çiftçilerimizin belini büken ve günden güne tarıma darbe vuran yanlış tarım politikaları ve girdi maliyetlerinin önü alınamaz artışı emekçi çiftçilerimizin gelecek umutlarına gem vurmaktadır. Üreticimizin küstürülmemesini istiyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Geçtiğimiz günlerde CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ve yönetimi örtü altı yetiştiriciliği yapan domates üreticisini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Bu haftaki ziyaretini ise çilek hasadı yapan üretici Mehmet İnci’ye gerçekleştiren Tezcan ve yönetimi, iktidara seslendi. 
Tezcan, “Ülkemizde tüm üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıyı yaşamamak için alternatif ürünlere yönelen bölgemizdeki üreticilerimiz artan maliyetler yüzünden önünü göremiyor. Üreticimiz ilaç, gübre, mazot ve diğer girdilerin artışından dert yanıyor. Alternatif ürünlerle yüzlerinin güleceğini beklerken şimdiden kara kara düşünmeye başlamışlar” dedi. 
Üreticilerin fidenin 50 kuruştan 1 liraya, gübrenin 300 liradan 800 liraya, ilacın ise 220 liradan 500 liraya yükseldiğini, bunların yanı sıra bir de geçen dönemde olan devlet desteklemelerinden yararlanamadıklarını anlattıklarını söyleyen Tezcan, “Tek amaçları üretmek olan, bu çerçevede her türlü zorluğu göze alarak alternatif ürünlere yönelen üreticimiz iktidardan hakkı olan desteği artık görmek istiyor. Böyle giderse gelecek yıl çiftçilere devlet desteklerinin yeterince olmaması, girdi maliyetlerinin artması ve ürünlerinin karşılığını almamaları halinde, üretimi bırakacaklarını ifade ediyorlar. Çiftçilerimizin belini büken ve günden güne tarıma darbe vuran yanlış tarım politikaları ve girdi maliyetlerinin önü alınamaz artışı emekçi çiftçilerimizin gelecek umutlarına gem vurmaktadır. Buradan üreticilerimizin sesine kulak verilmesini istiyoruz ve üreticimizin küstürülmemesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN