Usta Öğreticiler el becerilerini sergiledi

Fethiye'de de 1-7 Haziran hayat boyu öğrenme haftası kapsamında açılan sergide Usta Öğreticiler ve kursiyerler tarafından üretilen el becerileri sergilendi. Fethiye Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen sergide birçok Usta Öğretici standalar hakkında bilgi verirken ürünler hakkında da bilgilendirme yaptılar.

Usta Öğreticiler el becerilerini sergiledi

İSTİKLAL MARŞI TABLOMUZU KAYMAKAMIMIZ İÇİN YAPTIM
Hayat Boyu Öğrenme haftası kapsamında açılışı gerçekleşen sergide Kağıt rolefte çalışması ile yaptığı İstiklal Marşı tablosunu Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’a hediye eden Usta Öğretici Arzu firmalı, “Tablomuzu yaptığım hafta istiklal marşı haftasıydı. Tabi ki de çok derin duygularla yaptım. Kaymakam beye hediye edileceği için ekstra bir heyecanla yaptım. benim için güzel ve keyifli bir çalışmaydı. Kâğıt rolefte aynı fotoğraf aynı ebabta 10 adet resmimizi en geriden en öne doğru boyutlandırarak derinlik kazandırıyoruz. En üst katında da tamamen hayal gücümüz ile çiçekler, ağaç dalları kullanarak tablomuzu tamamlıyoruz. Mantığını tamamen kavradıktan sonra hayal gücümüzü de ekleyerek güzel çalışmalar çıkıyor. Benim bu dönem kağıt rolefte ilk dönemimdi. Öğrenci sayım yoğundu. Çok keyif alarak çalıştılar. Aynı öğrenci grubum önümüz deki dönemde çok istiyor kağıt rolaf kursuna devam etmeyi. Bu arada sergimiz gezildikten sonra çok fazla kursa talep oldu. Tabi buda beni çok mutlu etti memnun oldum. Herkese de çok ayrı ayrı teşekkür ederim. Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüz ve Halk eğitim müdürümüze çok teşekkür ederim. Çok keyifli çok güzel geçiyor her şey” şeklinde konuştu. 

EL SANATLARI OLARAK ÇOK FAZLA ÇEŞİT VAR
Sergide Göcek standını tanıtan ve el sanatları hakkında bilgiler aktaran Fethiye Halk eğitim merkezi usta öğreticisi Nurhayat Fikirli, “Sergimiz pandemiye göre çok güzel çok kalabalık değil. Zaten çok kalabalık girilmiyor. Bizim standımızda el sanatları olarak çok fazla çeşit var. El nakışı, menfuşat hepside var. Ben gösteriyorum kursiyerlerimiz yapıyor. Birinci dönem kalabalıktı şimdi turizm bölgelerinde yaza doğru geldiği zaman azalıyor çünkü herkes çalışmaya başlıyor. Zaten en az 14 kişi olması gerekiyor yeterli sayıda öğrencimiz var” ifadelerini kullandı. 

ÇİNİ BİZİM ÖZ SANATIMIZ
Kurulan sergide çini sanatını tanıtan ve çini hakkında detaylı bilgi veren Usta Öğretici Sibel Uçan, “Halk Eğitime Bağlı Kültür Müdürlüğünün atölyesini kullanarak çalışıyoruz. Bu sene ciddi kalabalıkla başladık ama pandemiden dolayı bu sayı biraz azaldı. Her seferinde artarak giden bir yoğunluğumuz var. Fırınımızda var seramikleri kendimiz pişirip yapıyoruz. Topraktan yapılmış ateşle pişirilmiş her şeye seramik denir. Bu seramik grubuna ait çini bizim kendi öz sanatlarımızdan biz sadece sır altı çalışıyoruz üzerine sır kaplıyoruz. Kurslarımız da klasik desen başlıyoruz. Ne olduğunu gösteriyoruz. Şimdi biraz daha tutulduğu için modern ve daha çok kullanım araçları üzerinde çalışmalar yapıyoruz.  Ayna, kutu, kap ve tepsiler kullanıma yönelik şeyleri tutuyoruz. En azından çini her eve girmiş oluyor. Her tarafta çini var ama bu şekilde çalışan tek biz varız” dedi.