Uysal ve Enginyurt'tan hal ziyareti

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal beraberinde Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile beraber Karaçulha Sebze ve Meyve halini ziyaret etti.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Karaçulha Sebze ve Meyve Hali’nde Uysal ve Enginyurt’u Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, CHP Fethiye İlçe Başkanı, sebze meyve üreticileri ve partililer karşıladı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’u karşılamaya gelenlere çay ve poğaça ikramı yapıldı. Ziyaret esnasında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin ve Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt önce ürettikleri domatesi satmaya gelen üreticiler ile sohbet ettiler. Ardından hal girişinde bulunan market önünde üreticilere konuşma yapan Cemal Enginyurt “Fethiye halindeyiz domates üreticisi de kan ağlıyor. 1,5 liraya domates satmak zorunda bırakılan ama maliyetleri bunu kat kat üstünde olup derdini anlatamayan, anlatamadığı gibi para kazanamayan çiftçilerimizle karşı karşıya kalmak onları dinlemek bizleri üzüyor. Biz bugün domates üreticisinin derdini dinlemeye geldik, inşallah göreceksiniz mecliste de, televizyon ekranlarında da onların kulaklarını patlatırcasına üzüm üreticisinin, limon üreticisinin, domates üreticisinin, yer fıstığı üreticisinin, fındık üreticisinin, buğday üreticisinin biz derdini anlatacağız” diye konuştu. 
Cemal Enginyurt konuşmasını “Sayın Ziraat Odası başkanım söylüyor. Tarım iflas ettiği için, çiftçi perişan olduğu için, buralar da en güzel tarım alanlarına apart yapılmaya başlanmış, betonlaşıyor. Çiftçi diyor ki ne yapayım? Ürettiğimi kazanamıyorum belki buradan bir şey elime geçer diye tarım alanları maalesef beton hale dönüşüyor. Dünya gıdaya dönüyor, dünya tarıma önem veriyor r” diyerek sürdürdü.
Çiftçilere seslenerek konuşmasına devam eden Enginyurt “Çiftçi kardeşim, Fethiyeli kardeşim biz Demokrat Partinin 44 yaşında genel başkanı ile beraber Anadolu’yu kimseden korkmadan derdinizi anlatmak için geziyoruz, gezmeye devam edeceğiz” dedi.
DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un ardından konuşmasına başlayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal “Siyasetin tıkandığı böyle bir dönemde yeniden millette güç arıyoruz. Derdimizi sizlere, sizlerin derdini buradan alarak, bulduğumuz her milletin kürsüsünde bütün bu ızdırapları, beklentileri, özlemleri de ifade etmeye çalışıyoruz. Bütün bu konuştuğumuz problemlere bir günde gelmedik bilerek ve isteyerek Türkiye’ye dışarıdan dayatılan bir zokayı bu ülkeyi yönetenler yuttu. Birileri ambalajlanmış güzel sözlüklerle, programlarla reform, değişim, dönüşüm diyerek 80 yıllık Cumhuriyet tarihinin bütün iktisadi alt yapısını tasfiye etmek adına bir program uyguladı. Buna da nereden başladılar. Tarımdan” dedi.
“ŞU SALGIN DÖNEMİNDE TÜM DÜNYADA HERKES TARIMI YENİDEN KEŞFEDİYOR”
Gültekin Uysal “Özellikle şu salgın döneminde tüm dünyada herkes tarımı yeniden keşfediyor. Peki biz ne yapıyoruz? Bunca zamandır yaptığımızı yapıyoruz.  Burada siz bu sıkıntıları çekiyorsanız Anadolu’nun kıraç arazilerinde vatandaşlarımız ne yapacak? Gübreden şikayet ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN