VALİ TAVLI VE BAŞKAN OTGÖZ, VATANDAŞLARIN İSTEKLERİNİ DİNLEDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı, beraberinde Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ve Ramazan Kaynak ve beraberindeki heyet ile birlikte Seydikemer'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Muğla’da gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri kapsamında Seydikemer’e gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, gün boyu süren ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Seydikemer Kaymakamlığına gelen Vali Tavlı’yı Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ve Ramazan Kaynak, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak karşıladı. Kaymakamlık toplantı salonunda Seydikemer Tarıma Dayalı Süt İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısı Muğla Valisi Tavlı başkanlığında yapıldı. Toplantıda kuruluş protokolü Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından geçtiğimiz aylarda onaylanarak tüzel kişilik kazanan Seydikemer Tarıma Dayalı Süt İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 
Seydikemer Kaymakamlığındaki ziyaretin ardından Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği’ni ziyaret eden Vali Tavlı, Kaymakam Vekili Yazgan, Bakan Otgöz ve beraberindeki heyet, Birlik Başkanı Turgut Tokmak’tan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELİNDİ
Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği’ndeki ziyaretin ardından mahalle ziyaretlerine geçildi. Ziyaretler kapsamında Bekçiler, Çaltılar, Çobanisa, Seki ve Arsa Mahalleleri ziyaret edildi. Mahalle muhtarları eşliğinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Tavlı, Seydikemer Kaymakam Vekili Yazgan, Başkan Otgöz, başkan yardımcıları Karakuş ve Kaynak ile beraberindeki heyet vatandaşların taleplerini dinleyip, not aldı. Çözüme kavuşacak sorunlar için hemen ilgili kişilerle irtibat kuran Vali Tavlı ve Başkan Otgöz, vatandaşların isteklerinin kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yaptılar.
6 BİN YILLIK HÖYÜKTE İNCELEME YAPTILAR
Çaltılar Mahallesi ziyaretinde kazı çalışmaları devam eden Çaltılar Höyüğünü de ziyaret eden Vali Tavlı, Kaymakam Vekili Yazgan, Başkan Otgöz, başkan yardımcıları Karakuş ve Kaynak ile beraberindeki heyet, 6 bin yıllık Höyük hakkında Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Profesörü ve kazı başkanı Ayşegül Aykurt’tan bilgi aldılar. Kazı alanındaki incelemelerin ardından kazı evine geçen heyet, burada kazı sırasında bulunan eserleri inceleme fırsatı buldular.
Çaltılar Mahallesindeki Höyük’te devam eden kazı çalışmalarının turizme büyük katkı sunacağına işaret eden Vali Tavlı; “Çaltılar’da aynı zamanda Höyük çalışması var. Turizme katkı sağlayacak. Mahallelerin gelişmesini sağlayacak. Devlet-Millet iş birliği ile yatırımları hayata geçirmek önemli” dedi.
Mahalle ziyaretleri Arsa Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelinmesi ile sona erdi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN