8 Mart'a özel sergi

Fethiye Kültür Sanat Derneği ve Ressamlar Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel resim sergisi yapıldı. Fethiye Belediyesi'nin de destek verdiği resim sergisine ilgi yoğundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Kültür Sanat Derneği ve Ressamlar Derneği tarafından Ressamlar derneği bahçesinde düzenlenen sergi büyük ilgi gördü. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün vurgulandığı resim sergisi açılış törenine; Fethiye Belediye Başkan Vekili Gözde Melek Hoşafçı, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, ÇYDD Fethiye Şubesi Başkanı Canan İzmirli ve davetliler katıldı.
Sergi de duygularını paylaşan Ressam Nerih Duyar; “15 senedir Fethiye’de yaşıyorum. İstanbul’da resim hayatına başladım. Burada devam ediyorum. Aynı zamanda ressamlar derneği üyesiyim. Burada yeni çevre ve arkadaşlar edindim. Bugün de dünya kadınlar günü kapsamında güzel bir sergi düzenledik. Uzun süredir yağlı boya resim çalışıyorum. Önce klasik resimle başladım. Azeri bir hocamın teşvikiyle modern resime döndüm. Ve tamamen özgür çalışmalarla kendi tarzımı yarattım. Resim çalışmak isteyen tüm arkadaşlarıma da bunu tavsiye ediyorum. Mutlaka özgür çalışsınlar. Özgürlük kadına yakışıyor. Bu sergiye 3 eser ile katıldım. Eserlerimi yaparken o an kafamdan ne geçiyorsa tuvale onu yansıttım. Modern resim böyle bir şey insanı düşündürür. Herkes başka bir şey görür. Çok derin ve sonsuz bir dünya. Onun için de resim yapmayı çok seviyorum. Kadınlar mutlaka bir hobi ile uğraşmalı. Evde oturup boş dizileri izlemesinler. Kendilerini geliştirsinler. Çok daha mutlu olacaklarını görecekler” dedi.

Haber
Fethiye Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hakkı Yücel ise, “20 yıldır Fethiye’de yaşıyorum. Kültür sanat işleriyle uğraşıyorum. 7-8 arkadaş bundan 3 yıl önce burada eksikliğini hissettiğimiz kültür ve sanat çalışmalarını derleyip toplayıp bir araya getirmek amacıyla bir dernek kurduk. İsmi Fethiye Kültür Sanat Derneği. Faaliyetlerimiz içinde seramik, ahşap oyma, vitray , resim, gemi modelciliği ve bütün arkadaşlarımızın çalışmalarını kapsayacak bir dernek. Amacımız bu gördüğünüz bahçede yazın devamlı atölye çalışmaları yapmak. Burası bir kültür merkezi haline gelene kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz. Herkes bizimle bu çalışmaları yapabilir” diye konuştu. 
Sergi de  300 eserin sergilendiğini söyleyen Yücel,  “İleride yapacağımız sergilerde bunları göreceksiniz. Fethiye’de yaşayan sanatçılarımızla ilgili bir katalog çalışması yaptık. Kültür bakanlığı sanatçısı olması için onları teşvik edeceğiz. Ben ve birkaç arkadaşımız kültür bakanı sanatçısıyız. Ben gemi modelcisiyim. Eski tarihi tekneleri çalışıyorum. Sibel Uça seramik sanatçısı” ifadelerini kullandı. 

HaberHaberHaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN