AKARYAKIT ZAMMINA ÇÖZÜM BİSİKLET

Son zamanlarda akaryakıta gelen zamlar nedeniyle şehir içi ulaşımda sağlıklı, hızlı ve ekonomik olan bisiklet vatandaşların yeni tercihi oldu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ülke genelinde araç piyasasında ve yakıt fiyatlarında yaşanan artışlar sonrasında şehir içi ulaşımda bisiklet en gözde araç haline geldi. Özellikle litresi 20 liraya kadar dayanan benzin fiyatlarından sonra vatandaşlar bisiklete yöneliyor. Benzine peş peşe gelen zamlardın ardından bisiklet kullanımında büyük oranda bir artış olduğunu dile getiren Bisiklet Tamircisi Özay Kaya, masrafı en düşük aracın bisiklet olduğunu belirtti.
İnsanların eski bisikletlerini gün yüzüne çıkarttıklarını söyleyen Kaya,’’ Yaklaşık 30 yıldır bu işin içerisindeyim. 2,3 aydır bir yoğunluk var. İnsanlar eski bisikletlerini gün yüzüne çıkarmaya başladı. Vatandaş yaptırıp kullanmayı tercih ediyor. Bisiklet satışları da patladı. Vatandaşlar artık arabalarını kullanmamaya başladı. Benzin fiyatları ise 20 lira seviyelerine çıktı. Bundan dolayı bisiklet tamiratları arttı’’ dedi.

AKARYAKIT ZAMMINA ÇÖZÜM BİSİKLET
MASRAFI EN DÜŞÜK OLAN ARAÇ BİSİKLET
Bisikletin masrafı en düşük araç olduğunu belirten Kaya,’’ Vatandaş ağırlıklı olarak bisiklet kullanımına geçti. Bunların yanında küçük motora sahip az yakan motosiklet kullanımı da arttı. Artık vatandaşın tercihi bisiklet ve az yakan motorlar oldu. Akaryakıt fiyatlarından dolayı arabaya binilecek durum kalmadı. Masrafı en düşük olan araç bisiklet’’ ifadelerini kullandı. 

AKARYAKIT ZAMMINA ÇÖZÜM BİSİKLETAKARYAKIT ZAMMINA ÇÖZÜM BİSİKLETAKARYAKIT ZAMMINA ÇÖZÜM BİSİKLETAKARYAKIT ZAMMINA ÇÖZÜM BİSİKLET

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN