30 zeytin fidanı daha dikildi
Fethiye Belediyesi ve beraberinde S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi ile Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'yle birlikte Fethiye Belediyesi'ne ait çeşitli alanlardaki 270 dönümlük tarım alanında 'bizim bahçe' projesini başlatmıştı. Çenger'in ardından İncirköy'de, içerisinde 100 zeytin ağacı bulunan Fethiye Belediyesi'ne ait araziye, 30 zeytin fidanı daha dikildi.
‘Bizim Bahçe' projesi kapsamında fidan dikimi bu sefer İncirköy Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde Çenger'e 100 adet ceviz fidanı dikilmesinin ardından İncirköy'e ise zeytin fidanları dikildi. Ağaç dikimine Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, STK'lar, belediye meclis üyeleri, kooperatif temsilcileri, belediye daire amirleri, Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli katılım sağladı.
Karaca, “Üreticilerimize destek olmak istiyoruz”
Bizim Bahçe projesine devam ettiklerini ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Göreve geldiğimizde üreticilere destek olacağımızı söylemiştik. 2 yıllık süreç içinde bölgemizde kurulan Ata Tarım Kalkınma Kooperatifi ile birlikte atalık tohumlar ve yerel tohumları üreticilerimizle birleştirdik. Bunların satışı için pazar anlamında ülkemizin çeşitli bölgelerinde imkan sağlıyoruz. Yenilenen Bahriye Üçok Parkımızda ürünlerin satışı için bir teşhir mağazası kuruyoruz. Üretmiş oldukları sağlıklı ürünleri halkımızla buluşturacağız. Fethiye Likya Kadın Kooperatifimizle birlikte 41 mahallemizde farklı dallarda çalışmalar yapıyoruz. Üzümlü'de daha önce coğrafi işaretini aldığımız dastarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ürünlerimizi yurdumuzun çeşitli noktalarında tanıtacağız ve pazarlar bulacağız. Çalışmalarımızda Belediye olarak şahsi bir beklentimiz yok. Sadece üreticilerimize destek olmak ve geliştirmek için çalışıyoruz. Evinde bahçesi olmayan insanların bu yerlere gelip bahçelerine sahip çıkıp, ürün yetiştirebilecekler. Yetiştirdiğimiz ürünleri de vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.
S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ise, “Bizim Bahçe etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi, Likya Kadın Kooperatifi ve Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin birlikte düzenlediği etkinliğe katıldık. Bu etkinlikler bizlerle kalmamalı. Bizim Bahçe dememizin sebebi Fethiye'de yaşayan herkesin toprakla buluşup üretim yapmasıdır. Ağaçlarımızı diktik ve bu ağaçlar tüm vatandaşlarımızın emekleriyle büyüyecek. Arazilerimize villa yapmak yerine fidanlar dikelim ki gelecek nesil onlarla büyüsün. Dikmiş olduğumuz her fidan gıda deposudur. Kadın ve çocuk adına yapılabilenecek ne varsa Belediyemiz aracılığıyla her işte varız. Tüm bahçeleri yeşillendirip, betondan uzak duralım” diye konuştu.
“Fethiye halkının sağlıklı gıdaya ulaşması için çabalıyoruz”
Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hüseyin Fikret Ünal, “Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak, küçük çiftçiyi örgütlemeye çalışan, ürettiği malı katma değerli mal haline getirip Fethiye halkının sağlıklı gıdaya ulaşması için çaba içindeyiz. Büyükşehir yasasıyla belediyeye geçen arsaların tamamını tekrar tarıma kazandırmak için çalışıyoruz. Bu noktada Likya Kadın Kooperatifi ile iş birliği içindeyiz. Fethiye'nin adını gıda olarak Türkiye piyasasında yaratma çabası içindeyiz. Bu noktada Fethiye Belediyesi'ne kırsal alanları tarıma kazandırmak amacıyla gösterdiği çaba için teşekkür ederiz” dedi. Konuşmaların ardından İncirköy'deki tarım arazisine fidan dikimi yapıldı.