Fethiye Müftüsü Kamil Oktay Burundi Cumhuriyeti'nde

Fethiye Müftüsü Kamil  Oktay Türkiye Diyanet Vakfı'nın ''Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş'' sloganı ile duyurduğu 'Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu' na katılmak için Burundi Cumhuriyeti'ne  gitti.

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay Türkiye Diyanet Vakfı'nın ‘'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş'' sloganı ile duyurduğu “Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu” na katılmak için Burundi Cumhuriyeti'ne gitti.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Afrika'nın birçok bölgesinde olduğu gibi Burundi'de de yardıma ihtiyacı olanların yüzlerini güldürüyor. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay'ında Kurban Bayramı dolayısı ile gittiği Burundi Cumhuriyeti'nde, Kesilen kurban etleri Burundi'nin Bujumbura ve Cankuzo kırsal bölgelerindeki vatandaşlara ulaştırılıyor. Çocuklara'da balon dağıtan ekip yüzlerde tebessüm oluşturuyor.

Konu ile ilgili Burundi'den bizlere ulaşan Müftü Kamil Oktay yaptığı açıklamada, ‘'Aziz Milletimizin Türkiye Diyaneti Vakfımıza emeti olan kurbanları, Doğu Afrika ülkesi Burundi'nin Bujumbura ve Cankuzo'da yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Necip milletimize yerel halkın kucak dolusu selamlarını, hayırlı bayramlar dileklerini ve dualarını iletiyorum.'' dedi.

Bakmadan Geçme