Muğla Beyaz Mermeri Tescillendi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın yöresel ürünlerin markalaşmasına yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında, Muğla Beyaz Mermeri coğrafi işaret alarak tescillendi. Muğla Beyaz Mermerinin tescillenmesi ile Muğla'nın coğrafi işaretli ürün sayısı 12 oldu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın yöresel ürünlerin markalaşmasına yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında, Muğla Beyaz Mermeri coğrafi işaret alarak tescillendi. Muğla Beyaz Mermerinin tescillenmesi ile Muğla'nın coğrafi işaretli ürün sayısı 12 oldu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)'nun 2016 yılında başlattığı markalaşma çalışmaları kapsamında Muğla'nın bir değeri daha tescillendi. Muğla Saraylısı, Muğla Köftesi ve Muğla Göce Tarhanasının ardından Muğla Beyaz Mermeri de 495 menşe numarası ile coğrafi işaret alarak tescillendi. Muğla Beyaz Mermerinin tescillenmesi ile Muğla'nın coğrafi işaretli ürün sayısı 12 oldu. Askı süresi devam eden Kavaklıdere Cevizinin de kısa süre sonra tescillenmesi bekleniyor. Konuya ilişkin açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Söz konusu yöresel ürünler, hem adıyla hem de ünüyle tarihi bir derinliğe sahip, standardı ve kalitesi yüksek ürünlerdir. Bu ürünlerin taklitleri ile mücadele edilmediği sürece, sahip olduğu kalite ve eşsiz özelliklerden doğan katma değerden, ürünün gerçek üreticileri faydalanamaz hale gelmektedir. Bu durum, tüketicinin yanılmasına, üreticinin emeklerinin karşılığını almamasına neden oluyor. Bu olumsuzluklara karşı, önleyici bir uygulama olan coğrafi işaretler, tüm dünyanın üzerinde önemle durduğu, hızlı bir gelişme eğilimi gösteren küresel bir olgu oluşturmuştur. Coğrafi işarete sahip olmak büyük bir sorumluluk getirmektedir. Oda olarak biz de bu sorumluluğu üzerimizde hissederek, 2016 yılını markalaşma yılı ilan etmiş ve 10 ürünümüz için coğrafi işaret başvurusunda bulunmuştuk. Muğla Saraylısı, Muğla Köftesi ve Muğla Göce Tarhanasının ardından Muğla Beyaz Mermeri de coğrafi işaretini almıştır. Kavaklıdere Cevizi'de askı süresinin ardından tescillenecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kültürel zenginliklerimizin korunması için çalışmalarımızın devam etmektedir. Ancak görevimiz markalaşma çalışmalarıyla bitmiyor. Üreticilere ve satışa sunulabilmesi için firmalara ihtiyacımız var. Tescillenen bu ürünleri satışa sunacak firmalara ve mekanlara ihtiyacımız var. Biz bu konuda da öncülük etmesi amacıyla hayata geçirdiğimiz Yatağan Zeytinpark projesini kısa süre sonra açmaya hazırlanıyoruz. Ancak daha çok girişime ihtiyacımız var. Üreticilerimize ve girişimcilerimize bu kapsamda elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. İlimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Bakmadan Geçme