Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, FTSO'yu ziyaret etti

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi. Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), Babadağ Teleferik Projesi ve coğrafi işaretli ürünler hakkında görüş alışverişi yapılan ziyarette konuşan Başkan Çıralı, 'Bölgemizin gelişimine katkıda bulunacak projelerin gerçekleştirmesi için ayrım yapılmaksınız tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte yürümek istiyoruz. Elimizdeki projeleri hızla hayata geçirmek ve bölgemize yeni eserler kazandırmak için kurumlarımız bizim önümüzü açmalı, bunun en güzel örneğini Seydikemer (TDİOSB)'de gördük ve yaşıyoruz.' dedi.

FTSO'ya gelen Müdür Saylak ve beraberindekileri, Başkan Çıralı ile birlikte FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette ilk olarak Babadağ Teleferik Projesi gündeme geldi. Müdür Saylak projenin hayata geçmesinden dolayı Başkan Çıralı'ya hayırlı olsun dileklerini iletti. Toplantıda ayrıca Seydikemer (TDİOSB)'de gelinen son nokta değerlendirildi. Heyetin karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu bir başka konu ise Fethiye ve Seydikemer'den daha fazla ürüne coğrafi işaret tescil belgesi alınarak markalaştırma çalışması yürütülmesiydi. Görüşmede Müdür Saylak ve beraberindekilere, FTSO tarafından yapılan başvuru sonucu, bölgenin coğrafi işaretli ilk ürünü olan Seydiler Kilimi tanıtım filmi gösterildi.

Başkan Çıralı “Kurumlarımız önümüzü açmalı”

Nazik ziyaretinden ve Seydikemer (TDİOSB)'de gösterdiği işbirliğinden dolayı Müdür Saylak'a teşekkür eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye ve Seydikemer'in gelişimine katkı sunacak projelerde hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm kurum ve kuruluşlarla çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Tek amaçlarının Fethiye ve Seydikemer'in gelişimine katkıda bulunmak olduğunu anlatan Başkan Çıralı, “Hazırdaki projelerimizi hızla hayata geçirmek ve bölgemize yeni eserler kazandırmak için kurumlarımız bizim önümüzü açmalı, bunun en güzel örneğini Seydikemer (TDİOSB)'de gördük ve yaşıyoruz. Muğla Valiliği ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün çabaları, projede çok kısa sürede büyük mesafe almamızı sağladı. Yerin belirlenmesi, tahsisi, gerekli izinlerin alınması gibi süreçler hızla tamamlandı, tamamlanmaya devam ediyor. Biz elimizdeki projeleri hayata geçirmekte ve projelere yenilerini eklemekte çok istekliyiz. Ancak bürokratik süreçlerin hızlanmasında kurumlarımızın desteğine ihtiyacımız var.” dedi.

“Daha markalaştırabileceğimiz çok ürünümüz var”

Bölgenin tanıtımına ilişkin tüm faaliyetlerde maddi olarak ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini vurgulayan Başkan Çıralı, “Turizme yönelik tanıtımları Oda olarak üstleniyoruz. Bunun yanında tarımsal ürünlerimizin markalaşması ve tanıtılması konusunda da yoğun çabalarımız var. Coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 5'e çıktı. Kooperatifleşme konusunda daha fazla adım atmak istiyoruz. Elmamız, üzümümüz, zeytinyağımız markalaştırabileceğimiz daha birçok ürünümüz var. Oda olarak ürünlerimize coğrafi işaret tescili kazandırılması için durmadan çalışıyoruz.” diye konuştu.

Müdür Saylak, “Muğla özenilerek yaratılmış bir coğrafya”

Muğla'nın özenilerek yaratılmış bir coğrafya olduğunu aktaran Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise, “Çay ve çeltik dışında bu coğrafyaya ne ekseniz yetişiyor. Öyleyse önümüzde hiçbir engel yok. Belediyelerimiz, odalarımız kısacası tüm kurumlarımızı birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Ortak projelerde buluşup güzel şeyler başaralım. Bölgemizin gelişimi için hep birlikte çalışalım. Osman Başkanımızı bu konuda çok takdir ediyorum. Seydikemer (TDİOSB) için bizzat çalıştı, çabaladı. Coğrafi işaretli ürünler konusunda da var gücüyle çalışıyor. Birlik berberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor. Muğla genelinde daha yapılması gereken çok proje var.” dedi.

Bakmadan Geçme