Mutso, Üyelerini Ziyaret Ederek Destekleri Aktarmayı Sürdürüyor

MUTSO proje ekibi, ihracat potansiyeli olan üyeleri ziyaret ederek UR-GE ve Avrupa İşletmeler Ağı projelerini aktarıyor.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) AB, Proje, Dış Ticaret ve Raporlama birimi, UR-GE ve Avrupa İşletmeler Ağı projeleri hakkında bilgi vermek amacıyla üye ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda 17 Aralık Cuma günü Yatağan'da gerçekleştirilen ziyaretlerde Katrancı Köyünde faaliyet gösteren Tan Ticaret sahibi İsa Tan ve Gökpınar Köyünde faaliyet gösteren Meşeli Zeytinyağı Fabrikası sahipleri Süreyya Meşeli ve Alperen Meşeli ile görüşmeler gerçekleştirildi. Firma sahipleri ile gerçekleştirilen görüşmelerde UR-GE projesi kapsamında kurulacak olan kümelere katılımlarının avantajları ve Avrupa İşletmeler Ağına dahil oldukları takdirde yararlanabilecekleri faydalar aktarıldı.
Avrupa İşletmeler Ağına dahil olunmasının küresel alanda avantajları paylaşıldı. Ayrıca firmaların ihracat yapabilmeleri için izlemeleri gereken adımlar ve yapılması gereken çalışmalar hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu.

Çam fıstığı işleme tesisi bulunan Tan Ticaret'e yapılan ziyarette, MUTSO ekibine, bant sistemi üzerinde fıstığın kozalaktan ayrılma süreci anlatıldı. Kozalak ve çam fıtığının kabuklarının alternatif enerji kaynağı olarak kullanılmasıyla çam fıstığının sıfır atıklı bir olduğuna dikkat çekilirken, çam fıstığına ilişkin potansiyel pazar konusunda görüşüler paylaşıldı.

UR-GE
“Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ”de bahsedilen Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirmek için tasarlanmış bir devlet desteğidir. 23 Eylül 2010 tarihli tebliğ ile yürürlüğe girmiştir. T.C. Ticaret Bakanlığı 2010/8 sayılı UR-GE Tebliği kapsamında, eğitim veya danışmanlık programına/programlarına katılan aynı değer zincirinde yer alan, birbiriyle ticari ilişki ve coğrafi yakınlık içinde olan şirketlerin uluslararası rekabet amacıyla birlikte düzenledikleri faaliyetlerin kümelenme anlayışı temelinde planlanması, organizasyonu ile koordine edilmesine yönelik projelerin hazırlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, sektörel ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti gibi faaliyetler desteklenmektedir.

AVRUPA İŞLETMELER AĞI
Avrupa İşletmeler Ağı, Avrupa Birliği üyesi ülkeler, aday ülkeler ve Çin, Rusya, Brezilya, Mısır ve Amerika gibi diğer katılımcı ülkeler dahil 60 ülkedeki girişimci ve şirketlere somut ve etkili çözümler sunar.
Türkiye'nin 7 bölgesinde ticaret ve sanayi odaları, KOSGEB ve üniversitelerin işbirliği ile Avrupa İşletmeler Ağı Merkezleri kurulmaktadır.

Proje Hedefleri
• KOBİ'leri AB mevzuatı, politikaları, standartları ve ticari işbirliği olanakları konusunda bilgilendirmek,
• KOBİ'lere yeni teknolojiler ve teknoloji transferi alanında da destek sağlamak,
• İhracatta pazar payını arttırmak ve ihracat potansiyelini arttırmak için sisteme firma profillerinin girişini yapmak,
• Olası işbirliklerinde danışmanlık desteği sağlamak.

Bakmadan Geçme