Nursel Özdemir kurumlarını mavi ışıkla aydınlatıyor

Mavi rengi, tüm dünyada otizme farkındalık oluşturmak adına belirlenmiş herkes için ortak simgesel bir renktir. Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları otizme dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla 'Mavi Işık Yak' adı altında Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki her üç kurumun dış yapılarını Nisan Otizm Farkındalık Ayı boyunca mavi ışıkla aydınlatıyor.

Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları Otizmli çocukların eğitime teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması için önemli olduğunu vurgulamak adına gerekli bilgilendirme seminerleri, aile eğitimi gibi çeşitli yollarla ailelerin bilinçlenmesi konusunda önemli adımlar atıyorlar. Otizm genellikle ilk 3 yaşta başlayan, kişinin etrafıyla uygun ilişki kuramaması şeklinde ifade edebilen gelişimsel bir bozukluktur. Günümüzde basit testler ile tanısı erken konulabilmektedir. Erken tanı ve uygun rehabilitasyon programı bu vakaların hayata kazandırılmasında büyük rol oynamaktadır. Zihinsel engelli bireyler, bedensel engelli bireyler, işitme engelli bireyler, görme engelli bireyler, özel öğrenme güçlüğü, dil ve konuşma güçlüğü ve yaygın gelişimsel bozukluklar destek eğitim programları olmak üzere 7 ayrı engel grubuna hitap eden, ayrıca Ergoterapi, Duyu Bütünleme, Floortime, PREP, DMP ve Oyun Terapisi gibi alternatif eğitim programlarına sahip Nursel Özdemir Kurumları 2 Nisan Otizm Günü sebebiyle otizme dikkat çekmek için tüm kurumlarını mavi ışıklandırdı.
Bu konuyla ilgili kurucu Salih Dündar önemli açıklamalarda bulundu. “Nisan ayının otizm farkındalık ayı olması sebebiyle Nisan ayı boyunca farkındalık oluşturmak amacıyla 3 kurumumuzu da mavi ışıkla ışıklandırdık. Otizm; erken çocukluk çağlarında belirtilerin gözlendiği önemli bir nörogelişimsel bozukluktur. Otizme dair belirtiler genellikle çocuklarda gelişim basamaklarının erken dönemlerinde başlar. Otizm şüphesi çocuğun konuşmasının gecikmesi veya etrafa ve çevresindekilere ilgisiz ve tepkisiz olması ile ortaya çıkmaktadır. Çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve takıntılı davranış biçimlerine sahip olması ile tanımlanan otizmin günümüzde bilinen tek çaresi erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitimdir. Tanı ne kadar erken konur ve aile ne kadar kısa sürede eğitime başlarsa, başarı oranı o kadar fazla olur. Çocuklar bu sayede hayatının ilerleyen yıllarında önemli bilişsel becerileri ve işlevleri geliştirebilme imkanı bulabilir. En ufak şüphenizde bizlere değerlendirme için gelebilirsiniz.” Dedi.

Bakmadan Geçme