Avukat Kaçar, 'Dolandırıcılara dikkat'

Son zamanlarda artan avukat isimleri kullanılarak vatandaşlardan para istenilmesi konusu hakkında Fethiye'de görev yapan Avukat Hayri Can Kaçar, vatandaşları uyardı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de görev yapan Avukat Hayri Can Kaçar, vatandaşları uyardı. Son zamanlarda artan avukat isimleri kullanılarak vatandaşlardan para istenilmesi konusunda ise açılamada bulundu. Avukat Hayri Can Kaçar, “Avukat ismi kullanarak dolandırıcılık işlemleri son günlerde bize de geliyor. Burada avukat meslektaşlarımın bilgisinin olmadığını düşünüyorum, birkaç kez benim de başıma geldi. İsmi kullanılan avukatlarla görüştüğümde de, isimlerinin sadece kullanıldığı kendilerinin bilgilerinin olmadığını bana söylenmişti. Bu tarz olaylarda vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken en önemli konu eğer icra dosyası var mı yok mu kontrol etmek istiyorsa e-devlet üzerinden icra dosyası sorgulama kısmından bilgilerini sorgulayabilirler. Gelen mesajlara itibar etmesinler. 

“Her mesaja itibar etmeyin”
Şimdi pek çok dolandırıcılık metodu var bu da onlardan birisi, vatandaşların en çok dikkat etmesi gereken konu telefondan ve internet üzerinden bankacılık işlemleri yapmamaları ve her gelen mesaja itibar etmemeleri yine dediğim gibi e-devlet üzerinden her türlü fatura borcu, icra borcu var mı yok mu onu kontrol edebilirler.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN