Başkan Akdenizli: 'Seki Zümrüt Çayırı'nda Kırkpınar Kalitesinde Güreşler Yapacağız' 

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde her yıl düzenlenen Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 31'incisi, 25 Ağustos'ta Seki Mahallesi'nde bulunan Seki Zümrüt Çayırı'nda yapılacak. Bu yılki etkinlikte, 70 başpehlivanın yanı sıra, toplamda yaklaşık 800 güreşçi çeşitli boylarda mücadele edecek.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, etkinliğe yönelik son hazırlıkları yerinde incelemek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akdenizli, “Geleneksel yağlı pehlivan güreşlerimizi, nesilden nesile taşımak ve bölgemizde yaşatmak amacıyla 25 Ağustos Pazar günü 1.000’in üzerinde pehlivanla başlayacak büyük bir organizasyon düzenliyoruz. 14 farklı branşta 70’in üzerinde başpehlivanı ağırlayacağız. Amacımız sporcularımızın sakatlanmadan, izleyicilerimize keyifli bir müsabaka sunmak ve şölene dönüştürmektir” dedi.

Başkan Akdenizli: 'Seki Zümrüt Çayırı'nda Kırkpınar Kalitesinde Güreşler Yapacağız' 

Güreşlerin, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ayarında bir atmosferde gerçekleşmesi hedeflediklerini belirten Başkan Akdenizli, “İnşallah, sporcularımız sakatlanmadan tüm izleyicilerimizin keyif alacağı bir müsabaka olacak. Şölen havasında bir güreş yaşatacağız. Özellikle Seki-Zümrüt Çayırı'nda düzenleyeceğimiz 31. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, Seydikemer Belediyesi olarak ve bölgemizin ata sporuna verdiğimiz bu değeri daha net göstereceğiz.

Kırkpınar ayarında, bir güreş izleteceğiz. Şimdiden tüm güreş severleri ve Seydikemer halkını, 25 Ağustos Pazar günü sabah 08.00'de başlayacak müsabakalara davet ediyoruz. Güreşlerimizi geçen sene olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN