Başkan Karaca, 'tasarruf tedbirleri' ile ilgili açıklamalarda bulundu

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, haziran ayı belediye meclis toplantısı sonrasında, hükümetin açıkladığı ve 3 yıl sürecek 'tasarruf tedbirleri' konusuna değindi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Turizm bölgelerinde nüfusun yaz döneminde ciddi artış gösterdiğine dikkat çeken Karaca, “Turizm bölgelerinde bazı maddeler muaf tutulmalı” dedi. 

Yaz döneminde Fethiye nüfusu 3-4 katına çıktığı için tasarruf tedbirleriyle ilgili bazı ekstra düzenlemeler yapılması gerektiğini vurgulayan ve tüm turizm bölgelerindeki belediyeleri ilgilendiren konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Alim Karaca yaptığı açıklamada, “İktidar partisinden olan arkadaşlara, ‘tasarruf tedbirleriyle’ ilgili düşüncelerimizi üst makamlara iletilmesini istedik. Bakın; bir personel emekli olmadan, başka bir personel alımı yapamıyoruz. Araç alamıyoruz. Turizm bölgelerinin muaf tutulması gerekilen konular var.  Fethiye’de 200 - 250 bin nüfus var. Yaz döneminde veya bayramda bu rakam 600 bin ile 1 milyon arasına ulaşıyor.  Örneğin, temizlik konusunda personelimiz nasıl yetişecek? Bizim özellikle temizlik işleriyle ilgili, mevsimlik eleman almamız gerekiyor. Yoksa buradaki esnaflarımız mağdur olur. Geçtiğimiz günlerde ihaleye girdik. Değirmenbaşı mevkiindeki ihaleyi, 2.5 milyon TL artı KDV bedelle biz aldık. Tasarruf tedbirleri 3 yıl sürecek. 3 yıl içinde biz burada bir şey yapamazsak, belediyenin parası çöpe atılmış olacak.  Değirmenbaşı’nda 5000 öğrenci eğitim görüyor. Burada 5000 öğrencimizin güvenliği çok önemli.  Ayrıca güvenli bir şekilde vakit geçirecekleri bir sosyal alan oluşturacağız. 3 yıl boyunca tasarruf tedbirleri sürecek. Bir belediye 3 yıl boyunca ne yapacak. Sadece çöp mü temizleyecek?  Biz hayırseverler ve kendi emeklerimizle hizmetler zaten yapacağız.  ‘Bacasız sanayi’ olarak tabir edilen turizm bölgelerinde; tasarruf tedbirlerlerinde  bazı özel düzenlemeler yapılması şart” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN