Başkan Otgöz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yerel ve ulusal basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Basın ve medyanın demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunun altını çizen Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Milli değerleri ve ülke menfaatlerini gözeten, doğru, tarafsız ve özgür haber anlayışıyla haber yapan basın kuruluşları ülkemizin demokrasisinin güçlenmesinde önemli bir yere sahiptir. Teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması beraberinde bilgi kirliliğini getirmektedir. Özellikle sosyal medyadan yayılan çoğu bilgilerin doğru olmadığı bir zaman sonra anlaşılmaktadır. Bilgi akışının her geçen gün ışık hızıyla arttığı günümüzde, doğru habere ulaşmanın önemi bir o kadar artmaktadır. Toplumun gözü, kulağı ve dili olan gazetecilere büyük bir sorumluluk düşmektedir” dedi.
Pandemi döneminde en çok etkilenen mesleklerin başında gazetecilerin geldiğine dikkat çeken Başkan Otgöz; “Sokağa çıkma kısıtlamaların yaşandığı günlerde basın çalışanları, halkın haber alma ihtiyacını gözeterek çalıştılar. Görevlerini sorumluluk bilinciyle yapan çoğu basın çalışanlarının koronavirüse yakalandığını öğrendik. Bu zor günlerde bir kez daha gördük ki; Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri barındıran önemli bir meslektir. Zor şartlar altında mesleklerini sürdüren yerel basına ve çalışanlarına belediye olarak destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz.
İlçemizde ve ilimizde çalışan tüm yerel ve ulusal basın-yayın kuruluşu temsilcileri ve çalışanları başta olmak üzere; doğru, tarafsız, kalemini hak, hakikat ve adaletten ayırmayan, belediyemizin ve halkımızın talep ve beklentilerini doğru bir şekilde yansıtarak kamusal bir görevi yerine getiren; basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım.” İfadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN