BAŞKAN TUGAY, '27 YAŞINDA EN GENÇ KAPTAN OLARAK UZUN YOL KAPTANLIĞI YAPTIM'

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı İlkay Tugay kimdir? 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FRT TV ekranlarında sunumunu Arzu Sipahi ve Seda Köktener’in yaptığı Fethiye programına konuk olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı İlkay Tugay kendini anlattı. 

Uzun yıllar Fethiye’de yaşadığını eğitim için dışarıya gittiğini ve eğitiminde 27 yaşında kariyer yapma şansı bulduğunu belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı İlkay Tugay, “Tam 13 sene Çobanlar köyünde kaldık. Üniversite olarak da İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesini kazandım. 4 yıllık eğitimden sonra uluslararası gemilerde önce zabit sonra ikinci kaptan daha sonrada kaptan olarak çalışmaya başladım. 27 yaşında Türkiye’nin en genç kaptanlarından biri olarak uzak yol gemi kaptanı olarak Aron gemisi ile 2000 yılında ilk kaptanlığımı aldım. O yaşta bütün Avrupa’da seyahatlerim oldu” dedi. 

BAŞKAN TUGAY, “27 YAŞINDA EN GENÇ KAPTAN OLARAK UZUN YOL KAPTANLIĞI YAPTIM”
Üniversite eğitiminden sonra 27 yaşında Türkiye’nin en genç kaptanlarından biri olarak uzak yol gemi kaptanlığı yaptığına dikkat çeken İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı İlkay Tugay, “1973 yılında Çobanlar köyünde doğdum. Annem babam öğretmendi. Köyde öğretmenlik yapıyorlardı. 13 yıl boyunca orada öğretmenlik yaptılar. O zamanlar şehir sırası vardı. Okulu bitirdikten sonra şehre gelmek isteyenler listeye adını yazdırıyordu. O sıra her sene takip edilirdi. Tam 13 sene Çobanlar köyünde kaldık. Bende orada doğdum. İlkokulu Çobanlar köyünde okudum. Ortaokulu devlet parasız yatılı Aydın Nazilli’de okudum. Lise olarak da tekrardan Fethiye’ye gelerek Fethiye lisesinde okudum. Üniversite olarak da İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesini kazandım. 4 yıllık eğitimden sonra uluslararası gemilerde önce zabit sonra ikinci kaptan daha sonrada kaptan olarak çalışmaya başladım. 27 yaşında Türkiye’nin en genç kaptanlarından biri olarak uzak yol gemi kaptanı olarak Aron gemisi ile 2000 yılında ilk kaptanlığımı aldım. O yaşta bütün Avrupa’da seyahatlerim oldu” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN TUGAY, “2004 YILINDA MEMLEKETİME DÖNDÜM”
2004 yılında Fethiye’ye geri döndüğünü belirten Başkan Adayı İlkay Tugay, “2004 yılında memleketime geri döndüm. Geri dönme sebebim evlilik. Ondan sonra tabi ki uzağa gitmek zor oldu artık bizim için. Geri geldim 2004 yılından beride Fethiye’deyim birkaç sektörde faaliyet gösteriyorum. Eğitim kurumum var, kılavuz kaptanlık yapıyorum. Birde küçük bir aile işletmem var. Bir otel işletmem var. Fethiye olduktan sonra hep burada olmayı tercih ediyorum” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN TUGAY, “İYİ BİR KAPTAN AYNI ZAMANDA İYİ BİR YÖNETİCİDİR”
Kaptanların aldığı eğitimlerle iyi bir kaptanın aynı zamanda iyi bir yönetici olduğunun altını çizen Başkan Adayı İlkay Tugay, “Kaptan aslında çok özellikli bir şey. Mesela kanunda kaptanın tanımı vardır. Bir doktoru ticaret kanununda tanımlamazlar ama bir kaptanın tanımını yazmış oraya. Demiş ki gemiyi sevk ve idare eden kişiye kaptan denir. Sevk etmek bir yerden bir yere götürmek. İdarede yönetmek. Kaptan yönetmek için yetiştiriliyor. Sadece benim uzak yol değil, yakın yoldaki yat kaptanı arkadaşlarımın hepsi iyi bir yönetici olabilecek şekilde yetiştiriliyorlar. İyi bir kaptanın aynı zamanda iyi bir yönetici olduğunu da buradan altını çizerek söyleyebilirim ”dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN