ÇALICA ORTAOKULU'NDAN CAN DOSTLARA DESTEK

Çalıca Ortaokulu, öğrencileri ve öğretmenleri sokak hayvanlarına yardımcı olmak için kermes düzenledi. Öğrenciler ve öğretmenler düzenlenen kermeste elde edilen gelir ile Seydikemer Hayvan Barınağı'nda bulunan hayvanlara kuru mama, yaş mama ve parazit ilacı alarak destek oldular.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Çalıca Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri doğanın bizden başka canlılara ait olduğunu ve onların insanların destek ve ilgisine ihtiyaçları olduğunu fark ettirmek amacı ile veliler ile işbirliği yaparak kermes düzenlediler. Öğrenciler ve öğretmenler düzenlenen kermeste kuru pasta, yaş pasta, sarma, kısır ve börek satarak 2 bin 700 lira gelir elde ettiler. Kermesten kazandıkları para ile 30 kilo kuru mama, 20 kutu yaş mama ve 70 kutu parazit damlası alan Çalıca Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri Seydikemer Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek aldıkları mama ve ilaçları hayvan bakımevine teslim ettiler. Çalıca Ortaokulu tarafından 6. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen hayvan sevgisi, sokak hayvanları ve barınak temalı dijital ortamda oluşturacakları afiş yarışmasında ilk üçe giren afişler ile beraber Seydikemer Hayvan Barınağı’nı ziyaret eden 6.Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri barınakta bulunan hayvanları elleri ile beslediler.


“ONLARLA BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLUYUZ”
Çalıca Ortaokulu Müzik Öğretmeni Elif Dalkıran “Veteriner hekimimiz Berke Bey ve okul müdürümüzle birlikte bir organizasyon yaparak öğrencilerimize doğada sadece bizlerin olmadığını, patili dostlarımızın hayvan dostlarımızın doğanın bir parçası olduğunu,  onları sevmemiz, korumamız ve yardımcı olmamız gerektiğini anlatabilmenin en güzel yanı olarak, öncelikle okulumuz da bir kermes düzenledik. Kermeste 6-A,B,C sınıfı öğrencilerimizin velileri bir takım yiyecekler hazırladılar. Bunları sattık. Elde ettiğimiz gelirle Berke Bey ile de temas kurarak barınağa yavrular ve köpekler için parazit ilacı, mama gibi şeyler aldık. Bugün de barınağa öğrencilerimizle birlikte ziyarete geldik. Hem hayvan dostlarımızı besledik, hem onlara nasıl davranmamız gerektiğini, onları sokakta ya da barınakta gördüğümüz de neler yapmamız gerektiği hakkında barınakta bilgilendirildik. Şimdi de öğretmen arkadaşlarımla, öğrencilerimle ve okul müdürümüzle birlikte Seydikemer Hayvan Barınağı’ndayız. Onlarla birlikte olmaktan mutluyuz. Öğrencilerimizle böyle bir aktivite gerçekleştirmiş olmaktan Çalıca Ortaokulu olarak Seydikemer Belediyesi’ne, Berke Bey’e de desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.
ÇALICA ORTAOKULU'NDAN CAN DOSTLARA DESTEKÇALICA ORTAOKULU'NDAN CAN DOSTLARA DESTEKÇALICA ORTAOKULU'NDAN CAN DOSTLARA DESTEK

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN