CHP Kadın Kolları Başkanı Öztürk, 'Katliama hayır!'

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları İlçe Başkanı Ayşe Devrim Öztürk, sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifinin geri çekilmesini talep ederek Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı’nda kadın kolları üyelerinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları İlçe Başkanı Ayşe Devrim Öztürk, “Bugün burada toplanmamızın sebebi hükümete karşı olan isyanımız ve maalesef hepimizin vicdanını karartan katliam yasasını geri çekmeleri talebimizdir. 22 yıldan bu yana iktidarda bulunan AKP hükümetini yaptıkları bu yanlıştan dönmeleri için Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları olarak çağrımızı büyük bir öfke ve çaresizlik içerisinde yineliyoruz. 
İNSAN PSİKOLOJİSİ ÜZERİNDE TAHRİBAT YARATACAK
Şöyle ki; kıyım sadece sokak hayvanlarına değil aynı zamanda insan psikolojisi üzerinde büyük çelişki ve tahribat yaratacaktır. Değil mi ki hepimiz “karıncayı bile incitme” öğretileriyle büyüdük. Ancak gelinen noktada bırakın karıncayı incitmeyi, çocuklarımız, torunlarımız yani yeni nesiller “sokak canlılarını öldürebilirsin” öğretileriyle hatta yasasıyla büyüyecekler. Ve şu demektir ki; rahatsız olduğun tüm canlıları öldürebilirsin. İnsan psikolojisini siz düşünün.
YÜREKLERİMİZE SU SERPTİ
Bahse konu canlarımız evrimleşme sürecinden itibaren vahşi bozkurt soyundan gelmekte ve ortalama 13-14 bin yıldır evcilleştirildiği düşünülmekte ve insanoğluyla iç içe yaşamaktadır. Öyle ki; kapıya bekçi, sürüye çoban, polise yardımcı, afet ve depremlerde cankurtaran olmuşlardır. İnsana bu kadar katkısı olan canlıları öldürmek nasıl bir zihniyettir? Bu can almanın ötesinde bir eziyet var mıdır? 
Çok kıymetli genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine vermiş olduğu talimat yüreklerimize su serpmiştir. Bu kararlarından dolayı kendileriyle gurur duyuyor, içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Genel başkanımızın görüşlerine tam olarak katılmakla birlikte ne yazık ki hükümetimiz bir koruma ve bakım sağlayamamış, plansızlıklarının, beceriksizliklerinin, görmezden gelmelerinin çözümünü sözüm ona süslü kelimelerle uyutma ve ötanazi gibi anlam karmaşası yaratarak aslında bir katliam yasası çıkartıp aklımızla dalga geçmektedirler. Büyük şair ve yazar merhum Can Yücel’in bir cümlesine atıfta bulunarak diyorum ki; “Bizim köyde öldürmeye öldürmek derler.” Burada bulunan tüm arkadaşlarım ve duygudaşlarım adına tekrar tekrar söylüyorum; katliama hayır diyoruz, yasayı geri çekin!” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN