DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ 42 İLDE GELECEĞİN TEKNOLOJİ YILDIZLARINI ARIYOR!

2022 yılında Muğla'nın da içinde bulunduğu toplam 42 ilde öğrenci seçme sınavı çağrısına çıkılmıştır.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Menteşe kışla mevkiinde yer alan Uluslararası Gençlik Merkezinde bulunan Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyesinde 2019 yılından bu yana eğitim gören öğrenciler bu yıl mezun olacaklardır. Haziran ayında yapılacak olan sınavı kazanan öğrenciler Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde eğitimlerine başlayacaklardır. 
Ülkemizin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edilmiştir. 
Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye projesi hayata geçirilmiştir.
55 ilde öğrencilerine teknoloji eğitimleri veren Deneyap Teknoloji Atölyeleri 4. fazda 26 ilde daha açılıyor ve “81 ilde Deneyap Teknoloji Atölyesi” hedefi gerçekleşiyor!
Yeni öğrenci alımı yapılacak olan 1. fazda açılmış Deneyap Teknoloji Atölyeleri de dahil olmak üzere 2022 yılında Muğla’nın da içinde bulunduğu toplam 42 ilde öğrenci seçme sınavı çağrısına çıkılmıştır.
Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacaktır.
Başvuru alınan iller:
Muğla, Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkâri, İzmir, Konya, Manisa, Trabzon, Amasya, Artvin, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Gümüşhane, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak.
Yukarıda belirtilen illerde öğrenim gören ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrencilerden e-sınav için başvuru alınacaktır.
Adayların başvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi (t3kys.com) üzerinden takip etmeleri gerekmektedir.
Sınav, 1 Haziran 2022 - 26 Haziran 2022 tarihleri arasında 42 ilde belirlenecek merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecektir.
Başvuru ve detaylı bilgiye www.deneyapturkiye.org internet adresinden ulaşabilirsiniz.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN