EMEKLİLER BİR ARAYA GELDİLER

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu üyeleri, İskele Halk Evi'nde bir araya geldi. Sohbet eşliğinde geçen toplantıda emeklilerin sorunları hakkında fikir alış verişi yapıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu üyeleri İskele Halk Evi’nde buluştu. Gerçekleştirilen toplantıda ülkenin gündeminden, emeklilerin sorunlarına kadar birçok konu hakkında fikir alış verişi yapıldı.
Toplantı hakkında konuşan Dernek Başkanı Saadet Dal,“ Ülkemize yıllarca hizmet vermiş, emeklilik hakkını kazanmış ancak ekonomik, sosyal, kültürel, demokratik hakkını alamayan emeklilerin sesi olmak istiyoruz. Amacımız insanca yaşamak. Yurdumuzda 13 milyon emekli diye bir rakam var. Bu rakamın 8 milyonu 3000 TL’nin altında maaş alıyor. Bu 3000 TL, kişinin beslenme ihtiyacını karşılamıyor. Elektik, su ve doğalgaz gibi giderlerden sonra hiçbir türlü para kalmıyor. Bunları bu vatandaş nasıl ödeyecek? Tatil, seyahat bunlar hayal oldu. Bu emekli maaşlarıyla hangi birinin altından kalkabiliriz? Sizler bunu başarabiliyor musunuz acaba? Biz burada hakkımızı savunmak için buradayız. Tek yürek ve tek ses olmak için buradayız’’ ifadelerini kullandı.


VARMIŞ OLDUĞUMUZ NOKTA EMEKLİLERİN HİÇ SAYILDIĞI ZAMAN
Güzel koşullarda yaşamak istiyoruz diyen Fahri Eryılmaz,“ Günümüzde varmış olduğumuz nokta emeklilerin hiç sayıldığı zaman. Sadaka kültürünün egemen kılındığı günümüzde biz emekliler olarak bunu reddediyoruz. Mücadele kültürümüzü geliştirerek yaşama koşullarımızı güzelleştirecek şekilde yaşamak istiyoruz. Türkiye geneli yapılanmaya ihtiyacımız var. Bu mücadele için kenetlenip hakkımızı arıyoruz. Biz artık sadaka verilecek gibi 3 kuruş beklemek istemiyoruz” dedi.


EMEKLİLERİN BİR SENDİKASI OLMASI LAZIM
Emeklilerin bir sendikası olması lazım diyen Gülsen Karaisaoğlu,’’Toplantının amacı emeklileri tek bir sendika altında toplamak. Bunun için mücadele ediyoruz. Sadece emeklilerin bir sendikası olması lazım. Bir çatı altında toplanırsak ne mutlu bize. Bu bizlerin gayreti ile olacak. Sendika kurmak için çok fazla talep olması lazım. Sayımızı çoğaltmamız lazım’. Çoğu insan korkup buraya gelemiyor. Korkunun ecele faydası yok. Biz birlik olursak çok şey başarırız’’ dedi.

EMEKLİLER BİR ARAYA GELDİLEREMEKLİLER BİR ARAYA GELDİLEREMEKLİLER BİR ARAYA GELDİLEREMEKLİLER BİR ARAYA GELDİLER

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN