Doğal yağlar vatandaşlar tarafından tercih ediliyor

Fethiye'de sağlıklı yaşam trendinin yükselişiyle birlikte doğal bitki yağlarına olan ilgi de giderek artıyor. Özellikle bölgenin zengin bitki örtüsü ve yerel üreticilerin bu alandaki çalışmaları, doğal yağların daha fazla kişi tarafından tercih edilmesini sağlıyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Salı pazarında doğal bitki yağlarının satışını yapan Ali Asker ise, “11 yıldır, Fethiye’de yaşıyorum. Bunun 8 yılında arıcılık ve bitki yağları ile uğraşıyorum. Bu bölgede yetişen bitkilerin yağlarını çıkartıyoruz. Esans yağları, bakım yağları, uçucu yağlar ve sabit yağlar gibi… 

Turistlerin tabii ki ilgisini çekiyor. Yağlarımızın, kendi ülkelerine nazaran daha kaliteli olduğunu söylüyorlar. Fiyatlarımızı da normal karşılıyorlar. Biraz daha fazla turist olsaydı işlerimiz daha iyi olabilirdi. 

Burada en çok bilinen Elma yağı olarak adlandırılan aslında adaçayı yağı, lavanta, kekik, biberiye, portakal bu bölgede yetişen bitkilerin yağlarını satıyoruz. 

Doğru kullanıldığı takdirde herkese fayda sağlar ama kullanımın doğru olması gerekiyor. Bir de tabii bunları ilaç gibi hemen etkisi olmaz. Düzenli kullanıldığı zaman etkileri görülür. Bunları bilmek gerekiyor.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN