Elektrikli Scooterlara İlgi Artıyor

Fethiye'de elektrikli scooter kullanımı her geçen gün artıyor. Özellikle yaz aylarında yoğun talep gören scooterlar, gençlerin yanı sıra orta yaş gruplarının da ilgisini çekiyor.

Elektrikli Scooterlara İlgi Artıyor

Fethiye’de elektrikli scooter kullanımı her geçen gün artıyor. Özellikle yaz aylarında yoğun talep gören scooterlar, gençlerin yanı sıra orta yaş gruplarının da ilgisini çekiyor. Scooter işletmecisi Efe Oğuzlu, Fethiye’de 300-400 civarında scooter bulunduğunu ve dakikalık kullanım ücretinin 6,5 TL olduğunu belirtti.

Elektrikli scooterların özellikle turistler ve yerel halk tarafından tercih edildiğini ifade eden Oğuzlu, kullanım kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. İki kişinin aynı scooterı kullanmasının tehlikeli olduğunu belirten Oğuzlu, “Ani fren yapıldığında kaza riski artıyor. Fethiye’de zaten motor ve scooter kazaları yaşanıyor. Ancak tek kişi binerek bu risk minimuma indirilebilir.” dedi.

Elektrikli scooterların şehir içi ulaşımı kolaylaştırdığına dikkat çeken Oğuzlu, özellikle yaz aylarında bu araçların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Orta yaşlı bireylerin de scooterları merakla incelediğini ve zamanla kullanmaya başladığını dile getiren Oğuzlu, scooter kiralama sektörünün Fethiye’de giderek büyüdüğünü belirtti.