Emek Bizim ise, Söz Bizimdir!..
Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Dev-Sağlık İş, Genel Sağlık-İş ve Birlik Dayanışma Sendikası'nın destekleriyle Fethiye Devlet Hastanesi hekimleri greve gitti. Hastane önünde toplanan hekimler alkışlar ve sloganlar eşliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklama da, 'Emek bizim ise söz bizimdir' denildi.
Fethiye Devlet Hastanesi’nde bugün hekimler acil hastalar dışında hizmet vermedi. Hekimlerin özlük haklarında iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenlemenin TBMM’de geri çekilmesine tepkisini gösteren hekimler hastane önünde toplanarak, alkışlar ve sloganlar eşliğinde bir basın açıklaması yaptılar.
GÜN BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ DEMENİN GÜNÜ
Hekimler adına Muğla Tabib Odası Üyesi Beyin Doktoru Uzm. Dr. Hasan Murat Ayten tarafından yapılan açıklama ile “Yasa TBMM’ne getirildiği gibi hızla geri çekilmiştir. İktidarın uyguladığı ve savunduğu sağlık sistemi toplumun sağlığı için artık önemli bir risk kaynağı olmuş, bu sistemin yürütülmesi olanaksızlaşmıştır. Toplumun sağlık hakkı, emeğimiz ve geleceğimiz için grev zamanıdır. Dayanışmanın, mesleğimizin taşıdığı güce güvenmenin yaşam ve sağlık haklarımızı geliştirmenin günüdür. Emeğimiz üzerinden kendini var eden, birlikte güçlüyüz demenin günüdür”denildi.
MÜCADELE TÜM TOPLUM İÇİN VERİLMEKTEDİR
“Bu mücadele sadec e hekimler ve sağlık emekçileri için değil tüm toplum için hepimiz için verilmektedir” diyerek açıklamasını sürdüren Ayten, “ Pandemi süresi boyunca desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz topluma da çağrımız; sağlık çalışanlarının çığlığına kulak verin. Mücadelemiz siz hastalarımızın sağlığa erişim hakkı ve nitelikli sağlık hizmeti alabilmeniz içindir. Sesimizi duyun, acil durumlar dışında sağlık kurumlarına gelmeyerek eylemlerimizi destekleyin. Bu grevimizin amacı toplumun sağlık hakkı içindir. Koruyucu sağlık hakkı hizmetlerini savunmak içindir. Emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ücret talebimiz içindir. Gerçek dışı bahanelerle işimizden edildiğimiz ve köleliği dayatan çalışma koşullarına son verilmesi talebimiz içindir. Şiddete karşı etkin yasa, güvenli işyerleri, sağlıklı çalışma ortamlarımızın talebi içindir. Kovid 19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası çıkartılması içindir. Ek göstergelerin 3 bin 600’den 7 bin 200’e kadar kademeli olarak yükseltilmesi içindir. Ağır ve tehlikeli işler kapsamında faaliyet yürüten tüm iş kolu emekçileri için 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi içindir” dedi.
MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
Uzm. Dr. Hasan Murat Ayten ,”Hakkımız olanı almak için kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu amaçla 18 Aralık Cumartesi günü İzmir’de ‘Geçinemiyoruz’ mitingine katılımınızı bekliyoruz. Emek bizim ise söz bizimdir. Bir kez daha uyarıyoruz! Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz” ifadelerini kullandı.