Erbay, '2022 umudun ve yarınların yılı olacak'

CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, bir basın açıklaması yaparak yurttaşların yeni yılını kutladı ve Milletvekili olarak 2021 yılı içinde yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Yeni yılın yeni umutlar ve heyecanlar getirdiğini söyleyen Erbay, “Tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutlarım. 2022 yılının sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim. Her yeni yıl bizim için yeni bir başlangıç, yeni umutların yeni heyecanlar demek. 2022 yılının da hem ülkemiz hem de yurttaşlarımız için güzel bir yıl olmasını temenni ederim.” dedi. 
CHP’li Erbay, “Özellikle 2021 yılında yaşanan derin ekonomik kriz nedeniyle yurttaşlarımız, işçilerimiz, emeklilerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız, sağlık çalışanlarımız, çiftçilerimiz, esnafımız, sanayicimiz çok zor bir yıl geçirdik. Ancak umudumuzu kaybetmeden daha güzel günleri hep beraber yeniden inşa etmek ve birlik beraberlik içinde huzurlu, müreffeh yarınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Milletin verdiği emaneti en iyi şekilde yerine getireceklerini söyleyen Erbay şunları kaydetti;
Milletin verdiği yetkiye layık olacağız 
24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerde yurttaşlarımız bize bir yetki verdi. Onların haklarını savunmak, dertlerine derman olmak, sorunlarına çözüm üretmek için bizi Milletvekili seçerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, milletin temsilcisi olarak gönderdiler. Biz de bu süre zarfında aldığımız bu yetkiyi hakkıyla yerine getirmek, yurttaşlarımıza layık olmak için gerek Muğlamızın her köşesinde gerekse TBMM’de var gücümüzle çalıştık, mücadele ettik. Yurttaşlarımızın bize güvenini boşa çıkarmadığımıza inanıyorum.
Muğla için zor bir yıl oldu
2020 yılının Mart ayında ülkemizde görülen Covid-19 salgını 2021 yılında Muğlamızı olumsuz etkiledi. Özellikle uluslararası uçuşların yasaklanması turizm sektörümüzü ve bu sektöre bağlı olarak esnafımızı, çiftçimizi derinden etkiledi. Salgın kısıtlamaları nedeniyle turizm gelirlerimizde büyük düşüş yaşandı ve birçok işletmemiz kepenk kapatma noktasına geldi. Bu zorlu süreçte yurttaşlarımızın yanında olmaya, onların sorunlarına çözüm üretmeye yönelik çalışmalar yaptık. Bu çerçevede TBMM’ye soru önergeleri ve araştırma önergeleri vererek, Genel Kurul’da yaptığımız konuşmalar ve basın açıklamalarıyla sorunları gündeme getirip çözüm önerilerini ilgili makamlara ilettik. 
Muğla tarihinin en büyük felaketini yaşadı
2021 yılında Muğla’nın tarihinde görülmemiş bir orman yangını felaketi yaşadık. Muğla’nın Marmaris, Milas, Köyceğiz, Bodrum, Menteşe, Yatağan, Datça, Dalaman, Kavaklıdere ve Seydikemer ilçelerinde çıkan ve 29 Temmuz ile 13 Ağustos tarihleri arasında 15 gün boyunca devam eden orman yangınlarında yaklaşık 70 bin hektar ormanlık alanımız yok oldu. Yangın boyunca gece gündüz demeden yangın alanlarında yurttaşlarımızın yanında olduk, yangın söndürme çalışmalarının koordinasyonuna katkı sunduk.
Yağma ve talan projelerine karşı mücadele ettik
Ülkemizin cennet köşesi Muğlamız, 2021 yılı içinde de siyasi iktidarın yağma ve talan projelerinin hedefi oldu. Muğla’da birçok ormanlık alan maden sahalarına tahsis edilmek istendi. Köyceğiz Sandras Dağı ve Milas Akbelen Ormanları’nın maden sahalarına peşkeş çekilmesine, Akyaka’nın doğal ve mimari yapısına zarar verecek revizyon planının iptal edilmesi için, Datça Kargı Koyu ile Fethiye Karataş Plajı gibi koy ve kıyılarımızın yağmalanmasına karşı verdiğimiz mücadelelerin yanı sıra yine Muğla’da birçok alanın özelleştirilmesine karşı da mücadele ettik. Sivil toplum örgütleri, dernekler, platformlar, çevreye duyarlı yurttaşlarımız ve Muğla aşığı hemşerilerimizle birlikte bilfiil alanda mücadele etmenin yanı sıra yaşanan bu yağma ve talan projelerini hukuki zemine taşıyarak birçok dava açtık. Bu davaların da takipçisi olmaya devam edeceğiz. 
Türkiye’yi karış karış dolaştık
2021 yılında Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle ülkemizin her köşesini il il ilçe ilçe dolaştık. Bu görevlendirmeler kapsamında Bingöl, Kayseri, Rize, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Niğde, Karabük gibi otuza yakın ilimize yıllar sonra heyetler halinde ziyaretler düzenleyerek yurttaşlarımızın sorunlarını dinledik ve raporlayarak gündeme getirdik.
Yurttaşın sorunlarını TBMM’ye taşıdık
Ülkemizde yaşayan birçok kesimin çeşitli sorunları olduğu bilinciyle hangi partiye oy verdiğine bakmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden tüm yurttaşlarımızın sorunlarını, TBMM’ye verdiğimiz soru ve araştırma önergeleri, kanun teklifleriyle gündeme taşıdık. Genel Kurul çalışmalarında birçok kez söz alarak ülkemizin ve yurttaşlarımızın içinde bulunduğu sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdik. 2021 yılı çalışmalarında farklı konu ve sorunları gündeme getirdiğimiz 28 soru önergesi verdik. Yine yurttaşlarımızın ve ülkemizin sorunlarının araştırılarak çözüme kavuşturulması için araştırma komisyonu kurulması amacıyla TBMM’ye 21 araştırma önergesi sunduk. Ayrıca yasal düzenleme yapılması gereken konularda TBMM’ye 9 farklı konuda kanun teklifi vererek, sorunların çözüme kavuşturmaya çalıştık. 
Yeni yılda yeni umutlar bizi bekliyor
Ülkemiz her ne kadar siyasi iktidar tarafında uygulanan yanlış politikalar nedeniyle ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarla karşı karşıya olsa da bu günlerin geçeceğini ve aydınlık yarınlara en kısa sürede kavuşacağımıza inanıyoruz. Biz yokluk ve yoksulluk içinde emperyalist işgalin olduğu, yıkık bir ülkeden Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyoruz. En zor şartlar altında dahi pes etmeden mücadele etmeyi O’ndan öğrendik. Bu nedenle hiç durmadan ve yılmadan, milletin bize verdiği yetkiyi layıkıyla yerine getirecek ve aydınlık yarınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutluyor, 2022 yılının birlik, beraberlik, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN