Eşen Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şehit öğretmenlerin ailelerine mektup ve şiir

Muğla Seydikemer Eşen Anadolu Lisesi öğrencileri, PKK ve FETÖ terör örgütleri tarafından şehit edilen öğretmenlerin ailelerine 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mektup ve şiir göndererek yokluğunda şehit öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Etkinlik kapsamında, Babası Hasan Alten’le birlikte şehit edilen Neşe ALTEN, aynı zamanda Muğla Ulalı olan Sezgin KEÇECİ gibi 90’lı yıllarda şehit edilen öğretmenlerimizin yanında, yakın zamanlarda şehit edilen Necmettin YILMAZ, Şenay Aybüke YALÇIN, Dilay KERMAN gibi hain PKK terörü tarafından katledilen birçok  şehit öğretmenin ailesine ve yine 15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ tarafından Cumhurbaşkanlığı çevresinde şehit edilen Yusuf ELİTAŞ’ın ailelesine duygu dolu mektuplar, şiirler, resimler oluşturularak gönderildi. 
    Öğrenciler, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını, öğretmenlerinin değerini anlattıkları eserlerde şehitlik mertebesi ile taçlanan şehit öğretmenlerin değerini ifade ederek onlara yönelik sevgi, saygı, minnet dileklerini şehitlerin eşleri, anne ve babaları katında ilettiler. Öğrenciler, oluşturdukları eserlerde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün anlam kazandığı Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ü de unutmayarak Atatürk’e ait özlü sözlere eserlerinde yer verdiler.      
Öğrenciler adına Muğlalı Şehit Sezgin KEÇECİ’nin Annesi Ümmühan KEÇECİ ve Babası Servet KEÇECİ’ye hitaben yazdığı mektubu okuyan 10/B sınıfı öğrencisi Betül KÜÇÜKKAPLAMA, “Siz Şehit Sezgin Öğretmeni’mizin yakını olduğunuz için çok şanslısınız. Öğretmenimizin vatanı ve bizler için kendini feda etmesi ne kadar üzücü olsa da  aynı zamanda onur verici bir harakettir… Biz, bizim için uğraşanların, bizim için canından vaz geçenlerin yüzünü kara çıkartmamak için çok çalışacağız. Bize verilen emeklere yazık etmeyeceğiz.” İfadelerini kullandığı mektubunun sonunda şehit ailesini okullarında ağırlamak için davetlerini iletti. 
Sonrasında Şehit Şenay Aybüke YALÇIN’ın sesiyle ünlenen “Mağusa Limanı” türküsünü Müdür Yardımcısı ve Müzik Öğretmeni Nimet BÜLBÜL’ün yönetiminde hep bir ağızdan söyleyen öğrenciler, türkünün bitiminde Eşen PTT binasına geçerek eserlerini şehit ailelerine gönderilmek üzere görevlilere teslim ettiler. 
Çalışma sonrasında konuşan Okul Müdürü Umut Çağdaş KILIÇ, “Öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleklerinden birisidir. Çocuk yaştaki genç yaştaki insanların yüreğine dokunabilen, ulusal ve insani değerleri, vatan sevgisini, milli birlik ve beraberlik ruhunu en etkili biçimde aşılayabilen, karanlığın, sömürünün, cehaletin, vatana hainliğinin,millete düşmanlığın karşısında durmayı kitlelere öğreten bu mesleğin temsilcileri, doğaldır ki ülkemizin doğusunu bir dönemler kendine mesken tutmuş terör örgütlerinin hedefi haline gelmişti. Ancak çok şükür ki günümüzde askerimizin, polisimizin kanıyla, canıyla ortaya koyduğu eşsiz mücadeleyle terör örgütü PKK’nın kökü kazınıyor, Neşe ALTEN, Şenay Aybüke, Necmettin YILMAZ öğretmenlerimizin ruhu şad oluyor. Öğrencilerimiz de bu kutsal mesleği şehitlik mertebesiyle süsleyen bu yüce meslektaşlarımızın ailelerine yönelik böyle güzel bir etkinlik planladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Başta Gezi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım” şeklinde görüşlerini dile getirdi. 
 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN