Esnaf Odası'na Üç Aday

8 Ocak'ta yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurul öncesinde başkanlık yarışı kızıştı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı için 3 aday kıyasıya bir yarış içerisindeler. Mevcut Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Kamil Mutlu Demirtaş ve Tezcan Göktepe 8 Ocak'ta başkan olmak için çalışmalarına devam ediyorlar.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de son günlerde en çok konuşulan konular arasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlık seçimleri var.8 Ocak’ta yapılacak olan Genel Kurul öncesinde 3 aday yarışıyor. Mevcut başkan Mehmet Soydemir, Kamil Mutlu Demirtaş ve Tezcan Göktepe başkan olabilmek adına son kozlarını oynuyorlar.
Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir 7 Aralık tarihinde Genel Kurul’un 8 Ocak tarihinde olacağını açıklamasından aylar önce Kamil Mutlu Demirtaş ve Tezcan Göktepe seçim çalışmalarına başlamışlardı. Mevcut Başkan Mehmet Soydemir’de Genel Kurul tarihini açıkladığı 7 Aralık tarihinden sonra esnaf ziyaretlerine başladı. Önceki dönemlerden farklı olarak bu seçimde adayların teknolojiyi daha çok kullanmaları dikkat çekiyor.
Adaylardan Kamil Mutlu Demirtaş seçildiği takdirde yapacaklarını esnaf ziyaretlerinin yanı sıra sosyal medya üzerinden tek tek anlatırken DSİ Tesisleri’nde basına verdiği kahvaltıda da yaptığı sunumla vaatlerini sıralamıştı. Diğer aday Tezcan Göktepe ise vaatlerini esnaf ziyaretlerinin yanında hazırladığı videolar ve sosyal medya aracılığı ile seçmenlerine anlatmaya çalışıyor. Mehmet Soydemir ise sadece esnaf ziyaretlerinde bulunuyor. Seçim yarışında bir diğer dikkat çeken detay ise Mehmet Soydemir ve Kamil Mutlu Demirtaş karşılıklı birbirlerini suçlayan açıklamalar yaparken Tezcan Göktepe’nin daha sessiz kalması.
Kamil Mutlu Demirtaş ve Tezcan Göktepe’nin esnafların çocuklarına kreş yaptırmak, Esnaf Hastanesi’nden esnafların daha yüksek indirim ile yararlanmasını sağlamak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı teknoloji ile buluşturmak adına Web sitesi yaptırmak gibi vaatlerinin benzerliği de bu konuda gerçekten bir eksiklik mi var sorusunu gündeme getiriyor.
8 Ocak Cumartesi günü Gazi İlköğretim Okulu'nda (Eski Fethiye Lisesi'nde) saat 10: 30'da yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlık Seçimleri’nde 5362 sayılı kanun gereği 6 aylık süresini doldurmayanlar oy kullanamıyor. Yapılacak olan seçimlerde 4300 kişi oy kullanma kapasitesine sahip. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN