Akademik Haberleri

Akademik Haberleri

Doç. Dr. Saltık EUROCHAMBERS Eğitimine Katıldı

Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) koordinatörlüğünde yürütülen "Yeşil ve Dijital Bir Geçiş için Girişimcilik Yetkinlikleri Projesi” kapsamında İspanya’da düzenlenen Eğiticilerin Eğitimine katıldı.

“UEFA Kriterleri Uyum Süreci” eğitimleri verildi

Fethiyespor Futbol Akademisi ve Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile yapılan işbirliğiyle, “UEFA Kriterleri Uyum Süreci” eğitimleri verildi.

Çağdaş Bodrumspor yıldız basketbolcularını yetiştiriyor

Bodrumlu gençlerin spora ilgilerinin artması ve teşvik edilmesi yetenekli sporcuların ise ihtiyaç duydukları imkânlarla desteklenmeleri için alt yapı kadrolarına da yatırım yapan Çağdaş Bodrum Spor Kulübü, alt yapıya sağladığı spor okulları ve oluşturduğu imkanlar ile kendi bünyesinde akademikleşerek Bodrum’da geleceğin yıldız basketbolcularını yetiştiriyor.

FTSO Meslek Komiteleri'nden ekonomi toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının gündemi ekonomi oldu. Toplantıda TOBB Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, bölge ekonomisine ilişkin verilere ve beklentilere ilişkin bir sunum yaptı. 

MUTSO Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

MUTSO aylık olağan toplantısında, Akademik Danışman Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık tarafından Türkiye ekonomisi genel değerlendirilmesi ve 2024 öngörüleri aktarıldı.

Belediyeden Eğitim Seferberliği

Milas Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı boyunca farklı dallarda devam edecek kurslarla öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve akademik başarılarını artırmalarına katkı sağlayacak.

Muğla Odaları Yeni Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık FTSO Meclisi ile Tanıştı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Meclis toplantısına katılan TOBB Muğla Odaları ve Borsasının yeni Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, FTSO Meclis üyeleri ile bir araya geldi. 

MSKÜ’DE AKADEMİK AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2022-2023 Eğitimi Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

ÖZEL FETHİYE’DE LGS’DE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Özel Fethiye Eğitim Kurumları akademik alandaki başarılarına bir yenisi daha ekledi. Özel Fethiye Eğitim Kurumları 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldu. Ayrıca bugün açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile de 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan 8. Sınıf öğrencisi Aslı Koçak Galatasaray Lisesi’ne yerleşti. İki sevinci bir arada yaşayan okul öğrencisi Aslı Koçak’ı ve ailesini okulda yapılan törenle tebrik etti.

FTSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda, Rusya-Ukrayna savaşının Muğla ekonomisine etkileri değerlendirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi, Muğla Odaları ve Borsa Akademik Danışmanı Doçent Doktor Serkan Dirlik, toplantıda yaptığı sunumla savaşın Muğla ekonomisine ve 2022 yılı turizm sezonuna muhtemel etkilerini rakamlarla anlattı.

Milletvekili Özcan’dan akademik kadro sorunları ile ilgili soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği yazılı soru önergesinde, üniversitelerdeki akademik kadro sorunları dile getirdi.

Akademik açılışla eğitime başladılar 

Fethiye Tazelenme Üniversitesi ikinci yarıyıl dönemi uzaktan eğitimine yaptığı akademik açılışla başladı.

Gaü 2020 Yılında Üniversite Adaylarına Büyük Fırsatlar Sunuyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 35. Yılını kutladığı 2020-2021 Akademik yılında, YKS sınavı ile üniversite tercihinde bulunacak aday öğrencilere yönelik büyük burs olanakları sunuyor.

YÖK Açıkladı

Yükseköğretim Kurulunca alınan yeni kararla koronavirüs nedeniyle önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrenciler, talep etmeleri halinde 2019-2020 akademik yılı bahar döneminde kayıtlarını dondurabilecek.

Cumhuriyet Tarihinin Tekerlekli Sandalyedeki İlk Dekanı Hayatını Anlattı

Tekerlekli sandalye ile başladığı akademik yaşantısında profesörlüğe uzanan yolculuğunu ‘Vazgeçme’ isimli kitabında kaleme alan Prof. Dr. Ozan Bahar, Marmarisli okurlarıyla buluştu. Bahar, kitabın kişisel gelişim motivasyon anlamında Türkiye’de çıkan ilk kitap olduğunu söyledi.

İnova Muğla Ekonomiye Can Suyu Olacak

Akademik araştırma sonuçlarının etkili ve hızlı bir biçimde ticarileştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan İnova Muğla TTO A.Ş. bölgemizin ve ülkemizin teknoloji üssü olmaya hazırlanıyor.